Autor Zpráva
pito
Chtěl bych se zeptat jak mam udelat pocitadlo radkovani v txt.No mam na strankach formular pro pridani odkazu.Odkaz se mi ulozi do textoveho editoru odkazy.txt.A v tym souboru se ulozi na kazdy radek jeden odkaz.A ja bych potreboval aby mi to vypocitalo kolik tam je odkazu v tym textovym editoru.
predem diky vsem co mi poradi.
Alphard
$pocet = count (file ("odkazy.txt"));

tohle načte (zbytečně) celý soubor, ale nenapadá mě efektivnější řešení, snad těch odkazů nejsou tisíce
mitr
pito
Do databáze to asi nechceš předělat ? :-)
pito
No v databazi jsem to mnel ale jak nekdo pridal odkaz tak vzdy se pred ten odkaz napsal http:// a to ja tam nechci.Staci jen nazev treba seznam nebo seznam.cz ale ne http://www.seznam.cz to je moc velke.Nevleze se mi to ani do toho menu.Jestli ze vite jak na to odtranit to nebo vite nejake jine reseni scriptu moc diky predem.
pito
Pocitadlo je v poradku.Hmm ale sranda je ze jsem chtel pocitadlo radkovani.A zjistil jsem ze jak pridam ten odkaz to txt tak druhy odkaz se ulozi za nej a ne na novy radek.To teda nasere.Diky za to pocitadlo.Ale jeste bych potreboval jak ulozim dalsi pridany odkaz na dalsi radek.Tady je script

<?

$file = "test.txt";

if (isset($adresa) && isset($nazev)) {
$fp = fopen("$file", "a");
fwrite($fp, "<a href='$adresa' target='_blank'>$nazev</a><br>");
fclose($fp);
}

include("$file");

?>

Mnel bych dat nekde <br>?

Diky predem
Gymplák
Profil *
Pro PHP se používá
to znamená stačí změnit akorát zápis na:
fwrite($fp, " <a href='$adresa' target='_blank'>$nazev</a><br>");
Gymplák
Profil *
Takto je to správně, doufám že teď už se to zobrazí korektně.

stačí přidat jenom znak

fwrite($fp, " <a href='$adresa' target='_blank'>$nazev</a><br>");

Ono to tu značku " n" asi vzalo do formátování příspěvku nebo nevím co se stalo.
Alphard
Gymplák to myslel takhle:

Pro PHP se používá \n
to znamená stačí změnit akorát zápis na:
fwrite($fp, "\n<a href='$adresa' target='_blank'>$nazev</a><br>");
nightfish
1) místo <? používej <?php
2) místo <br> ve svém existujícím kódu napiš \n

EDIT: jejda, jsem asi dlouho nerefreshnul
Gymplák
Profil *
Alphard: můžu se zeptat jaktože tobě to " " ("opačnélomítko"n) zobrazuje a mně ne ? Dáváš to nějakého tagu ?
Alphard
ideálně:
$text = "<a href='$adresa' target='_blank'>$nazev</a><br>\n";
fwrite ($fp, $text, str_len ($text));
Alphard
Gymplák
musí se zdvojit (někdy ztrojit, nevyznám se v tomto fóru, ale můžu příspěvky editovat :-))
Gymplák
Profil *
Alphard: Ok, díky za radu. Předpokládám, že ta možnost editace příspěvku je dána registrací, takže se radši taky zaregistruji.
nightfish
když chceš napsat \n, musíš do políčka napsat \\n
když chceš napsat \", musíš napsat \\\"
nightfish
a ještě je tam jedna věc, na kterou je potřeba si dát pozor - když edituješ příspěvek, tak se ti zobrazí tolik zpětných lomítek, jako se zobrazí při zobrazení vlákna, a ne tolik, kolik jsi zadal při psaní původního příspěvku (takže při editaci je nutné případná zpětná lomítka zase podoplňovat, jinak se ti to po uložení "zmrší")
pito
Moc jste mi pomohly.Diky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0