Autor Zpráva
Měsíček
Profil
Kde přesně v "php.ini" se dá zakázat/povolit funkce exec() nebo jak se to má definovat ... prosím poraďte jinak php jede na lokálu ne na hostingu .
Aesir
Profil
Měsíček:

Hledal bych direktivu disable_functions
Měsíček
Profil
jo, ale co tam dát ?

disable_functions = exec ?
BetaCam
Profil
Ne pokud v "disable_function" neni "exec" měl by bejt povolen.
Měsíček
Profil
v disable_function není nic tz.

disable_function =

tak to tam je a exec stejně nefunguje ... nebo ho zakomentářovat ?

;disable_function = ?
djlj
Profil
Měsíček
Je to úplně jedno, jestli to bude zakomentované, nebo ne.
BetaCam
Profil
btw mam takovej pocit, že exec() nefunguje pokud je directiva "safe_mode" nastavena na hodnotu "on", ale nejsem si tim uplně jistej možná kecám :) a v tom případě se omlouvám.

nic méně nechtěl bych tě od funkce exec() nějak odrazovat, ale pokud to neni nezbytně nutvé radši bych se jí vyhnul :)
Měsíček
Profil
potřebuji ji pro ovládání serveru například :

exec("shutdown -s"); pro vypnutí počítače na dálku atd... jen nevím jak to zprovoznit safe_mode mám vypnutý .. registry_globals zapnuty a v disable_function nemám nic a přesto nejede ..
djlj
Profil
Máš dostatečná oprávnění na to, abys mohl vypnout počítač? Mimochodem jaks zjistil, že je ta funkce zakázaná?
Měsíček
Profil
1.) Jsem administrátor
2.) Když jsem měl "Apache server od ponkráce" (myslím, že to bylo tak :-)) tak mi to šlo, ale po nainstalování WAMPu mi to přestalo chodit z čehož jsem usoudil, že si ji WAMP zakázal ..
BetaCam
Profil
A vypisuje to při použití funkce exec() nějakej ERROR???
Měsíček
Profil
nevypisuje ... a co hůř teď dělá, že se načítá cca.(5 minut) a pak jako, že dokončeno, ale nic ...
tak ještě k věci .. kde se přesně určuje jestli bude funkce exec() povolena a nebo jestli bude zakázána ?
Měsíček
Profil
jinak otázka co znamená : safe_mode_exec_dir = ?
djlj
Profil
Měsíček
Přestalo chodit? Tak tomu teda zkus dát berle… Takže znovu: jaks zjistil, že je ta funkce zakázaná?
Měsíček
Profil
Reaguji na djlj :

Takže znovu: jaks zjistil, že je ta funkce zakázaná?

Protože jsem vystřídal dva programy pro správu serveru jeden byl od Ponkráce (fungoval i s exec()) a teď mám WAMP, kde, ale exec() nefunguje, zjistil jsem to jednoduše tak, že u ponkráce fungoval a udělal to co jsem do něj napsal = exec("start cmd"); otevřel příkazovou řádku, to samé jsem se pokoušel po nainstalování WAMPu, ale bezvýsledně ...
djlj
Profil
Tak to zkusím jinak: co se stane, když chceš funkci provést? Pokud je zakázaná, php vypíše, že je funkce zakázaná. Zatíms sem ale stále nenapsal, na základě čeho konkrétního jsi došel k tomu, že je funkce zakázaná.
BetaCam
Profil
1. safe_mode_exec_dir je ti na nic pokud nemáš directivu "safe_mode" nastavenou na hodnotu "ON".
2. vzhledem k tomu, že funkci exec nemás v "disable_functions" tak by měla být povolena.
3. opravdu si seš jistej, že ti to nevyhodí nějakou chybu i s nastavenim E_ALL??
Měsíček
Profil
tak jinak, nevím jestli je zakázaná (tipuji to), ale zkrátka nefunguje i když vím, že skript je na 100% funkční, protože jsem ho zkoušel těsně před tím než jsem nainstaloval WAMP, teď jde o to, že při zadání příkazu se jen nekonečně načítá, a nic nedělá ... chybu nevypisuje, protože se načítá a načítá .... a ani se nedostane k výpisu něčeho ..
BetaCam
Profil
no a to je právě ten problém pokud by byl exec vypnutej tak by ti PHP vyhodilo error.
Měsíček
Profil
tak co s tím sakva je ??
Měsíček
Profil
1.) Nepochopil jse m
2.) v disable ... není nic
3.) jsem
BetaCam
Profil
1. viz manuál
2. v tom případě by měla být funkce zapnuta
3. pak je to tedy nejspíš záhada a má v tom prsty Svatej Petr :)
Měsíček
Profil
Tak v tom případě je to v *#@{& , nemohu si dovolit vše dávat zpět kvůli pitomé funkci exec() :-((
Měsíček
Profil
tak funguje, stačilo nastavit safe_mode_exec_dir = exec , uzamykám téma .
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0