| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| piff Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 5. 2005, 21:24:46
mám takový základ stránek a kvuli změně titulku <title> jsem upořednostil tohle řešení. Jenže stránky předělavám a dříve byli řešené přes .html, takže je tam plno uvozovek a ty mi tento způsov nechce vzít a hlasí chybu. nezanáte jiný podobný způsob?
soubor s článkem: <?php $title = "text titulku"; $obsah = "obsah clanku"; ?> index.php: <?php $filename = $id . ".php"; if (File_Exists ($filename)): include $filename; endif; ?> <html> <head> <title><?php echo $title; ?></title> ... </head> <body> <?php echo $obsah; ?> </body> </html> |
||
| Anonymní Profil * |
#2 · Zasláno: 6. 5. 2005, 07:57:42
problém bude v tom, že se hlavička načte dříve než článek a titulek už se nemůže změnit.
<? mysql_connect(udaje); $id = $_GET['id']; $get_title = mysql_query("select title from tabulka where id='$id' limit 1"); $title_fetch = mysql_fetch_array($get_title); $title = $title_fetch['title']; ?> <html> <head> ..... <title><? echo $title ?></title> .... snad to bude fungovat |
||
| Kajman Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 5. 2005, 09:45:03
Pokud tam máte spoustu uvozovek, které nechcete (třeba hromadně) ošetřit, tak lze použít opačný způsob vkládání.... že v každém článku budete mít něco takového:
<? $title="nadpis clanku"; include "head.php"; ?> Obsah clanku v puvodnim html s milionem uvozovek. <? include "foot.php"; ?> |
||
| llook Profil |
#4 · Zasláno: 6. 5. 2005, 10:03:57
Možná pomůže jedna starší diskuze - http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=45 32
$obsah = "Obsah článku"; má obrovskou nevýhodu v tom, že musíš escapovat všechny uvozovky a při dvojitých uvozovkách i různé divnoznaky. To už bych se spíš přikláněl i k použití output bufferingu. |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0