Autor Zpráva
design
Profil
Dobrý den,
Mám menší problém a to ten že nevím jak mám udělat aby si skript stáhnul databázi mysql a poslal na mail.
databázi mam vytvořenou a odesláni mailu taky zvládám, ale nějak mi nejde právě tohle :-(

jedná se o černou listinu kterou potřebuju po vyplnění odeslat na mail který návštěvník vyplnil.

Myslíte že mi někdo pomůže?
Tomáš Hanus
Profil
stáhnul databázi?

Tím myslíš co? Protože ve výsledku to vypadá, že chceš pouze poslat maily (stejné na různé adresy). V tom by přece něměl být problém? Pomocí mail() to budeš posílat a místo adresáta budeš načítat z databáze SELECT mail FROM ..., třeba v cyklu.
design
Profil
Ne já potřebuju jen aby vytáhnul zadané informace s sql a odeslal je mailem :-(
Kajman_
Profil *
http://cz2.php.net/manual/cs/function.getimagesize.php
Kajman_
Profil *
Pardon, jiná záložka.

K Vašemu problému... pokud stačí normální textový formát, tak jen uděláte běžně select do db a do stringu si uložíte jednotlivé řádky a ten pak hodíte funkci mail.
sh00ter
Profil
design
jj neni to tezky, pokud zvladas vypis z db, hodis si to do stringu jako rikal Kajman_, a ten vyslednej string(y) das do mail();
design
Profil
Chci to prave v html kterej uz mam pripravenej :-( jen nejak nedokazu to udelat aby se to odesilalo s vyslekama sql
design
Profil
vypis s db mam vytvorenej jen se mi nechce odeslat jako html
design
Profil
Mam vytvorenej vypis s db,ale nechce se mi odeslat jako html na mail
design
Profil
Mam hotovo: formular na mail v html, vypis s db do kteryho potrebuju nejak namacknout aby vzal i ten vypis s DB
Tomáš Hanus
Profil
No, pokud to budeš dělat pro více uživatelů tak prostě dej do cyklu (foreach) odesilání mailu, přičemž budeš zaměňovat pouze adresáta, kterého budeš načítat z databáze po řádcích (co opakování, to jiný adresát)

<?php

$mail_od = "mail@odesilatele.mail"; // odesílatel mailu
$mail_pro = "mail@prijemce.mail"; //zde budeš mít select z databáze
$predmet = "test"; // předmět mailu
$text = "Blacklist"; // text mailu

if (mail($mail_pro, $predmet, $text, "From: ". $mail_od ."
"))
{
echo "Zpráva odeslána.";
}
else
{
echo "Mail se nepodařilo odeslat!";
}

?>

a to vše v cyklu
design
Profil
Nefunguje to :-(
Neslo by to polopate? :-(
Tomáš Hanus
Profil
:) do proměnné $mail_pro uložíš jméno z db. Když to máš toto hotové, tak to akortát takto spoj. Máš li to
design
Profil
<?
$mail_od = "nekdo@nekde.cz"; // odesílatel mailu
$mail_pro = "SELECT CONCAT('<b>Jméno:</b> ',jmeno,' | <b>Datum vložení:</b> ', datum, ' <tr><table> ' , poznamka,'<br /><br />') AS 'jmeno',
DATE_FORMAT(datum, 'datum') AS 'datum' FROM blacklist ORDER BY id DESC LIMIT $start, $zobrazit"; //zde budeš mít select z databáze
$predmet = "test"; // předmět mailu
$text = "Blacklist"; // text mailu

if (mail($mail_od, $predmet, $text, "From: ". $mail_pro ."
"))
{
echo "Zpráva odeslána.";
}
else
{
echo "Mail se nepodařilo odeslat!";
}
?>
design
Profil
takhle to mam a je to porad spatne :-(
design
Profil
Dam i financni odmenu 500,-- kč
Tomáš Hanus
Profil
design
Mrknul bych se na uvozovky :) Prozatim. A hlavně se podívej, co ti vrátí ten tvůj select za mail adresu.
design
Profil
mas na mysli: neco="nekde"
design
Profil
uvozovky mely bejt oddeleny :-( nic mi nejde
design
Profil
V outlooku mi zo vypise:
DATE_FORMAT(datum, 'datum') AS 'datum' FROM blacklist ORDER BY id DESC LIMIT ,



Blacklist
djlj
Profil
list($mail_pro, $datum) = mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT CONCAT('<b>Jméno:</b> ',jmeno,' | <b>Datum vložení:</b> ', datum, ' <tr><table> ' , poznamka,'<br /><br />') AS 'jmeno',
DATE_FORMAT(datum, 'datum') AS 'datum' FROM blacklist ORDER BY id DESC LIMIT $start, $zobrazit"));
design
Profil
nic nefunguje
Tomáš Hanus
Profil
design
Protože do pole pro musís zadávat maily, tedy neco@neco.cz, zadny datum atd.
design
Profil
ja samozrejme maily vyplnene mam
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.