Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kubasson Profil |
#1 · Zasláno: 30. 11. 2007, 20:27:15
Zdravim , mám rozdelaná html stránky.....Chci do nich dát formulár kterej mi na mail posle data vlozena do toho formulare....hm
Z netu jsem se docetl ze resit to pres html neni good (moc nefunguje).tak jsem si stáhl toto ale moc to nefunguje .Php script mam ulozenej mailer.php , ted nevim jesti je chyba v tom scriptu nebo kde.A potřebuju to upravit ještě na rezervační formulíř pro hotel (pocet noci lidi ,noci , atd.......)ale dokud mi nebude fakcit tahle jednodussi verze tak se slozitejsi nedoberu .....Jo jeste skousel jsem to na webzdarma.cz , jde nejak funkcnost php testovat bez pripojeni na net ?mozna to treba ten free hosting nepodporuje ci co....Kdyz nekdo poradite tak budu rad <?php // formulář musí obsahovat vstupní prvky s těmito jmény: // odesilatel - email odesilatele // transfer - URL stránky, kterou chcete zobrazit po odeslání emailu // zde zadejte svůj vlastní email $prijemce = 'blabla@seznam.cz'; // zde můžete změnit kódování $charset = 'windows-1250'; // další změny nejsou zapotřebí $odesilatel = $_POST['odesilatel']; $subjekt = $_POST['subjekt']; $transfer = $_POST['transfer']; $datum = date("j/m/Y"); $cas = date("H:i:s"); if (!validace ($prijemce, $odesilatel, $transfer)) exit("<P><B>Formulář obsahuje chyby. "); $teloZpravy = vytvorTelo ($_POST); if (!odeslat ($prijemce, $odesilatel, $subjekt, $datum, $cas, $teloZpravy, $charset)) exit("<P><B>Zpráva nebyla odeslána.</B> "); ?> <META http-equiv='refresh' content='0; URL=<?php echo "$transfer"; ?>'> <?php exit; //////////////////////////////// VYTVOŘ TĚLO ZPRÁVY ///////////////////////// function vytvorTelo ($_POST) { $teloZpravy = ""; while (list($name, $value) = each($_POST)) { if ($name != 'subjekt' && $name != 'transfer' && $name != 'submit' && $name != 'odesilatel') { if (gettype($value) == 'array') { // TAG SELECT MULTIPLE $cnt = count($value); for ($i=0; $i < $cnt; $i++) { $teloZpravy .= "$name: $value[$i]r\n"; } } else { // JINÉ VSTUPNÍ PRVKY $teloZpravy .= "$name: $value "; } } } return $teloZpravy; } // end func //////////////////////////// ODEŠLI PLATNOU ZPRÁVU ///////////////////////////////// function odeslat ($prijemce, $odesilatel, $subjekt, $datum, $cas, $ipadresa, $jmeno, $ipproxy, $sandb, $teloZpravy, $charset){ $zprava = "------------------------------------------------------------------"; $zprava .= " Komu: $prijemce"; $zprava .= " Od koho: $odesilatel"; $zprava .= " Předmět: $subjekt"; $zprava .= " Odesláno: $datum $cas"; $zprava .= " ------------------------------------------------------------------" ; $zprava .= " $teloZpravy"; $hlavicka = "MIME-Version: 1.0 "; $hlavicka .= "Content-Type: text/plain; charset=" . $charset . " "; $hlavicka .= "From: $odesilatel "; $hlavicka .= "To: $prijemce "; $hlavicka .= "Reply-To: $prijemce "; $hlavicka .= "X-Mailer: muj_server "; $odeslano = mail($prijemce, $subjekt, $zprava, $hlavicka); if ($odeslano == false) { exit ("<P>Zprávu nelze odeslat. Klikněte zpět a zkuste znovu.</B> "); } return $odeslano; } // end function //////////////////////////////// KONTROLA FORMULÁŘE //////////////////////////// function validace ($prijemce, $odesilatel, $transfer) { $valid = true; if (!$prijemce) { $valid = false; exit ("<P><B>Chyba. Vyplňte příjemce. Klikněte zpět a zkuste znovu.</B> "); } if (!$odesilatel) { $valid = false; exit ("<P><B>Chyba. Vyplňte odesilatele. Klikněte zpět a zkuste znovu.</B> "); } if(!eregi( "^" . "[_a-z0-9-]+(.[_a-z0-9-]+)*" . "@" . "[_a-z0-9-]+(.[a-z0-9-]+)*" . "$", $odesilatel, $regs)) { $valid = false; exit ("<P><B>Chyba. Neplatný odesílatel. Klikněte zpět a zkuste znovu.</B> "); } if(!eregi( "^" . "[_a-z0-9-]+(.[_a-z0-9-]+)*" . "@" . "[_a-z0-9-]+(.[a-z0-9-]+)*" . "$", $prijemce, $regs)) { $valid = false; exit ("<P><B>Chyba. Neplatný příjemce. Klikněte zpět a zkuste znovu.</B> "); } if (!transfer) { $valid = false; $transfer = '../index.html'; exit ("<P><B>Chyba. Zadejte URL následné stránky do pole transfer.</B> "); } return $valid; } // end func ?> v html mám tohle : <FORM action="mailer.php" method="post" > <INPUT type="hidden" name="transfer" value="index.html"> <H4>Napište mi</H4><br> Váš email: <BR><INPUT type="text" name="odesilatel" value="" size=50 maxlength=50> <BR>Předmět: <BR><INPUT type="text" name="subjekt" value="" size=50 maxlength=50> <BR><BR>Text emailu: <BR><TEXTAREA name="zprava" cols="50" rows="10"></TEXTAREA> <BR><BR> <INPUT type="submit" name="submit" value="Odeslat"> <INPUT type="reset" name="reset" value="Vymazat"> </FORM> |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 1. 12. 2007, 00:33:07
V záujme ochrany dotyčného hotela ti odkazujem: vykašli sa na to a najskôr sa veľa veľa uč, až potom sa púšťaj do takých vecí ako je rezervácia a podobne. Webdesign nemôže robiť každý... Alebo si tvoj otec necháva opravovať brzdy na aute 12-ročným susedom?
|
||
kubasson Profil |
#3 · Zasláno: 1. 12. 2007, 01:21:11 · Upravil/a: kubasson
To sem takhle jednou poznal jednoho tejpka a ten mi řek at nefotim , dnes se tim zivim , a web designem sem se zivil na skole jeste pred par lety.Nechtelo se mi premejslet nad necim co uz davno nedelam....php sem se vzivote neucil....hm hotel je muj a to sem ho prosim nezdedil nebo nevyhral!!!Dokonce i ten skript mi k memu/VASEMU uzasu funguje, nevim proc sem tu mate takovej post , misto toho aby ste poradil a usetril mi 2 hod tak ???....???
V záujme ochrany dotyčného hotela ti odkazujem: vykašli sa na to a najskôr sa veľa veľa uč, až potom sa púšťaj do takých vecí ako je rezervácia a podobne. Webdesign nemôže robiť každý... Alebo si tvoj otec necháva opravovať brzdy na aute 12-ročným susedom?[/b] Ale kdyby ste chtěl tak vám mohu za vaši ochotu poradit jak se používá fotoaparat...možná by ste měl zájem |
||
tiso Profil |
#4 · Zasláno: 1. 12. 2007, 01:41:06
...v tom prípade sa hlboko ospravedňujem...
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
0