Autor Zpráva
Jozefe
Profil *
Problem je v tom ze v prvej db
mam

id
od_user_id
pre_user_id
predmet
test
datum
precitane

v druhej zase

user_id
user
password

takze som musel urobyt dve selecty a spojil som jedno while s dvomi tabulkami ale niako to nejde

keby ze sa na to niekdo pozre a mohol by mi to opravit alebo mi dat niaky trick jako spojit dve tabulky users a posta aby mi stacilo jedno select diky


<div class=obsah1>
<?php
require "../db.php"; // pripojime sa k db.

$vyber=mysql_query("SELECT * FROM posta WHERE pre_user_id='".$_SESSION['user_id']."'"); // udelame select s tabulky posta.
$vypis2=mysql_fetch_array($vyber);
$od_user_id = $vypis2['od_user_id'];   // zistime kto mu poslal sukromnu postu a potom to dame do spodneho selectu do WHERE. 
$vyber1=mysql_query("SELECT * FROM users WHERE user_id='$od_user_id'"); // udelame select s tabulky usera.

// zaciatok horneho pásku tabulky.
echo "<b>Posta</b><br>";
echo "<a href=index.php?page=posta&i=nova_sprava>Nova sprava</a> - <a href=index.php?page=posta>Precitana posta</a> - <a href=index.php?page=posta&i=odoslana>Odoslana posta</a><br><br>";

$i=$_GET["i"]; 
$dir=""; 
if (is_string($i)) { 
if (file_exists($dir.$i.".php")) 
include($dir.$i.".php"); 
else{ echo ""; } } 
else{ 

echo "<table class=posta>";
echo "<tr>";
echo "<th>Vymazat</th>";
echo "<th>Od usera</th>";
echo "<th>Predmet</th>";
echo "<th>Datum</th>";
echo "<th>Datum precitania<th></tr>";
// koniec horneho pasku tabulky.

while($vypis=mysql_fetch_array($vyber) && mysql_fetch_array($vyber1)){ // pre vypis pouzijeme funkciu while ... skusil som ju spojit jako ze som spojul dve tabulky do while.

$pocet=mysql_num_rows($vyber); // zistime pocet zaznamov z db.

     echo "Spolu mate $pocet sukromnych sprav"; // vypiseme pocet zaznamov z db.
     
     // dolne pasky pre vypis s db.
     echo "";
     echo "<tr>";
     echo "<td><form method=post action=action/vymazat_postum.php?id_spravy=".$vypis['id']."><label><in put name=vymazat value=vymazat type=checkbox></label></form></td>";
     echo "<td><img src=icons/user.png><a href=index.php?page=mafian&id=".$vypis['user_id'].">".$vypis['user']." </a></td>";
    echo "<td><a href=index.php?page=read_post&id=".$vypis['id'].">".$vypis['predmet']. "</a></td>";    
     echo "<td><img src=icons/clock.png>".date('j.n.Y,H:i', strtotime($vypis['datum']))."</td>";
     echo "<td><img src=icons/clock.png>".date('j.n.Y,H:i', strtotime($vypis['precitane']))."</td>";
     echo "</tr>";
     echo "</table>"; // ukoncime tabulku.
     // koniec dolnych paskov pre vypis s db.
    
}
} 
?>
</div>

djlj
Profil
Jozefe
http://mm.gene.cz/ — klíčové slovo: JOIN. Studuj.
Jozefe
Profil *
djlj
ok moc ti dakujem vecer na to pozrem a keby boly niake nejasnosti napisem ti
shadyyx
Profil
ad 1: niake (este aj zle napisane) = ZIADNE (spravne niJake)
teda spravne ma byt NEJAKE (hocake, akekolvek, atd)

ad 2: staci jeden jediny mysql_query (v pripade, ze to mysql podporuje, poslednou dobou uz dlho pracujem s oracle a PL/SQL), takze by to mohlo byt takto:
select p.*,u.* from posta p, users u where pre_user_id = '$_SESSION[user_id]' and user_id = '$od_user_id'

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: