« 1 2
Autor Zpráva
Lion76
Profil *
Dranel

Ja vedel, ze jsem na neco zapomnel. :o)

6. v podmince musis pracovat s retezcem t.j.

$navigace = "Nacházíte se:\n";

if($klic == $pocet){
$navigace .= "<b></b>";
} else {
$navigace .= "<a></a>";
}
Dranel
Profil
Lion76
1) nemůžu vytvořit pole s názvy stránek s diakritikou, jelikož ty stránky budou stále přibývat (fantasy portál, uživatelé vkládají články)
2) myslíš jako...
_a) /prvnislovo/druhe-slovo/tretislovo
_b) /prvnislovo/druhe-treti/ctvrte
...?
3) chápu
4) $pole= Array("$drobek"); ?
5) chápu
6) chápu
7) chápu
8) chápu

Prosím mohl bys mi vysvětlit body které nechápu? Nebo ještě lépe dodat k tomu kompletní kód a demonstrovat to na něm?
Lion76
Profil *
Dranel

Pokud je nechces ukladat do pole, tak si musis vytvorit tabulku, kde budes mit nazvy stranek s diakritikou a bez diakritiky, kterou pak spojis samou se sebou a ziskas nazvy stranky nebo stranek s diakritikou. Nevim, jestli existuje lepsi reseni, ale ja jsem to udelal takto. Asi budes muset udelat nejake drobne upravy, ale to by nemel byt problem, kdyz si vyzkousis, jak to funguje.

/* vytvorime si zkusebni promenne */
$url = "/prvni/druhe/treti/ctvrte/pate/seste/sedme/";
$nazev = array('První', 'Druhé', 'Třetí', 'Čtvrté', 'Páté', 'Šesté', 'Sedmé');

$navigace = "Slovo:\n";
/* odstranime prvni a posledni lomitko a vytvorime dobrecky */
$drobecky = explode("/", substr($url, 1, -1));
/* spocitame vyskyt lomitka a odecteme prvni a posledni lomitko */
$pocet = substr_count($url, '/')-2;

/* vytvorime nove pole */
$pole = array();
foreach($drobecky as $klic => $drobek){
/* ulozime $drobek do pole */
$pole[] = $drobek;
/* pokud se $klic rovna $pocet, tak vytvorit prosty text, pokud se nerovna, tak odkaz */
if($klic == $pocet){
$navigace .= "<b>$nazev[$klic]</b>\n";
} else {
$navigace .= "<a href='http://".$_SERVER['SERVER_NAME']."/".implode("/", $pole)."/'>$nazev[$klic]</a>\n";
$navigace .= "&gt;\n";
}
}
echo $navigace;
demoniak
Profil *
Lion76:
Mám dotaz, když mám cool adresu : http://www.servisnikniha.comehere.cz/clanek_2/1.html a tváří se to jako : http://www.servisnikniha.comehere.cz/index.php?clanek=2&page=1
s tím, že vlastně clanek a page jsou proměnné.

A pokud použiju tvůj kód s trochou úprav v lomítkách tak se mi vytvoří odkaz "/clanek_2" a tučný "1.html" což chápu, naco budu odkazovat na stránku na který jsem, ale co s tím clanek_2 když je to vlastně jenom proměnná? dá se to nějakym způsobem obejít aby to neodkazovalo na ty proměnné?
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: