Autor Zpráva
flary
Profil
Zdravím,
chci se zeptat, jak vytvořit jakýsi web-service. Více pochopíte z příkladu:
Index.php:
<?
include "vydelit.php?co=6&cim=2";
?>
vrací:
3

a vydelit.php:
<?
....
?>

jde to vůbec takto?
koudi
Profil
Ne. Nelze includovat soubor s parametry. Proč jednoduše nepoužiješ normální funkci?
Joker
Profil
Web service není "web servis", ani "web servisa" (jak jsem taky slyšel), ale "webová služba".

ad příklad:
vydelit.php by bylo něco jako:
$cim = intval($_GET["cim"]);
if($cim != 0) echo(intval($_GET["co"]) / $cim);
flary
Profil
koudi
Proč nepoužiji funkcí? Protože budu přistupovat z více souborů, které budou umístěny v různě hlubokých adresářích.
Joker
Omlouvám se za neznalost termínů :-)
Vyzkouším, já tam stále cpal return namísto echo.

Děkuji za reakce
Joker
Profil
Protože budu přistupovat z více souborů, které budou umístěny v různě hlubokých adresářích.
No a?
flary
Profil
Špatně jsem to vysvětlil. Já mám různé PHP soubory a do nich chci vložit ten skript, ale kdybych ho změnil, musel bych opět všechny upravit. Proto webová služba v jiném php souboru.
BetaCam
Profil
Asi sem vážně blbej, ale furt nejak nechápu problém. Nebylo by jednoduší udělat klasickou funkci?

<?php
include 'functions.php';
?>

a pak volat např :

vydelit( $_GET['co'], $_GET['cim']);
flary
Profil
Hm tak to mě jaksi nenapadlo, já jsem to pochopil tak, že mám tu fukci napsat do každého souboru, a ne ji inkludovat.
Původně jsem chtěl inkludovat jen její výsledek, ale tohle to tedy řeší. Děkuji, jo a ten blbej jsem tu já :-)
nightfish
Profil
Já mám různé PHP soubory a do nich chci vložit ten skript, ale kdybych ho změnil, musel bych opět všechny upravit
pokud bys změnil ten skript, který vkládáš, tak bys stejně tak musel změnit i tu webovou službu, ne?

co použít

soubor: vydelit.php
<?php
  function vydelit($co, $cim) {
    return ((float)$co/$cim); // + kontrola deleni 0 a dalsi podobne
  }
}


další soubory:
<?php
  include $cesta."vydelit.php";
  echo vydelit(2,4);
?>


v tomto případě je jediný problém v proměnné $cesta
ale nepředpokládám, že bys měnil umístění souboru vydelit.php
pakliže bych chtěl includovat z různě zanořených adresářů, tak holt musíš použít relativní adresování od rootu - tzn. /neco/nekde/nejak/

EDIT: huh, pozdě

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: