| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Vavroch Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 12. 2007, 13:42:52
Zdravím
Mám skript na odesílání formuláře z www,vše funguje jak má,jenom ho chci do budoucna vylepšovat a tak bych se chtěl zeptat,jak například správně udělat oveření mailové adresy... Zde je zdrojovy kod,kde jsem se o to pokusil,ale něco je špatně.. děuji za odpověď. <?php $to = "info@neco.cz"; $mail = $_POST['mail']; if (ereg('@[^@]+[.][a-zA-Z]+$', $mail)) else 'E-mailová adresa není správně'; $name = $_POST['name']; $telefon = $_POST['telefon']; $select = $_POST['cochci']; $zprava = $_POST['zprava']; $extra = "From: $mail \r\n Reply-To: $mail \r\n "; $subject = iconv("UTF-8", "ISO-8859-2","Vzkaz od $name"); $mess = iconv("UTF-8", "ISO-8859-2", " Jméno: $name\r\n Email: $mail\r\n Telefon: $telefon\r\n Stávající prezentace:http://$web\r\n O co mám zájem: $select\r\n Zpráva: $zprava\r\n"); if(!mail ($to, $subject, $mess, $extra)) die("Mail se nepodařilo odeslat, je nám líto"); //kontrola jestli se ten mail poslal ?> <html><head> <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0;URL=formular.php"> |
||
| Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 6. 12. 2007, 14:06:34
|
||
| Vavroch Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 12. 2007, 15:05:09
Já bych ale potřeboval aby se echo v případě špatné adresy nevypsalo na dalsi stranku,ale pouze do ramecku,jako to je u pouziti javascriptu,je to kvuli tomu,aby uzivatel nemusel znovu vyplnovat udaje do formulare,a byl jsen na chybu upozornen hlasenim v nejakem malem okenku.
|
||
| Vavroch Profil * |
#4 · Zasláno: 6. 12. 2007, 15:12:16
Tak jsem to nakonec vyresil pomoci javascriptu,to bylo rychlejsi...
Jenom by mne zajimalo,kdyz zadam mail dobre,tak mi to vypise,ze je dobre zadany a pak pokracuje beh skriptu. Já bych potreboval aby pri spravanem zadani toto hlaseni nevypsal,ale pokracoval dale a pokud bude mail spatne aby hlaseni vypsal(což dělá) ale aby dál při potvrzení varování nepokračoval ve zpracovaní skriptu. Víte někdo,jak toto v Js vyřešit? Děukuji za jakoukolliv odpověď. |
||
| Vavroch Profil * |
#5 · Zasláno: 6. 12. 2007, 15:19:15
jo a tady je ZK..malem bych zapoměl
<html> <head> <title>Příklad</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> function over2(){ inp=document.form.mail.value; mail=/^.+@.+\..{2,4}$/ if (mail.test(inp)==true) window.alert("správný formát adresy"); else window.alert("špatně zadaná adresa") } </script> </head> <body> <form action="odmailuj.php" name="form" method="post"> <p>Vaše jméno a příjmení (název firmy):</p> <input class="cst" type="text" name="jmeno" size="42"> <p>Váš e-mail:</p> <input class="cst" type="text" name="mail" size="42"> <p>Váš Telefon:</p> <input class="cst" type="text" name="telefon" size="42"> <p>Váš současný web(pokud máte):</p> <input class="cst" type="text" name="web" size="42"> <p></p> V následujícím formuláři se prosím pokuste<br> <p></p> <textarea class="cst2" cols="40" rows="9" name="zprava"></textarea> <p></p> <input type="submit" value="Odešli zprávu" onClick="over2();" /> </form> </body> </html> |
||
| karbon Profil * |
#6 · Zasláno: 6. 12. 2007, 15:39:28
Asi nejlepší bude nevypisovat hlášku 'správný formát adresy' a pak založit nějakou logickou proměnnou a tu při špatném zadání mailu znegovat a pak se bude pokračování skriptu řídit touto proměnnou
|
||
| Vavroch Profil * |
#7 · Zasláno: 6. 12. 2007, 15:41:32
Udělal jsem to prozatím takto:
Ale pořád to po odklepnutí projede zbytek skriptu,jeste osetrit tohle a bude to O.K <script language="JavaScript" type="text/javascript"> function over2(){ inp=document.form.mail.value; mail=/^.+@.+\..{2,4}$/ if (mail.test(inp)==false) window.alert("špatně zadaná adresa"); } </script> |
||
| karbon Profil * |
#8 · Zasláno: 6. 12. 2007, 15:47:00
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
bool = false;
function over2(){
inp=document.form.mail.value;
mail=/^.+@.+\..{2,4}$/
if (mail.test(inp)==false)
window.alert("špatně zadaná adresa");
bool = true;
}
// zbytek skriptu
if(bool == false){
// provedu zbytek skriptu
}
else{
// neprovede se nic
}
</script> |
||
| Vavroch Profil * |
#9 · Zasláno: 6. 12. 2007, 15:52:43
A to nevadí,že se to bude mísit s html tagy?
|
||
| Vavroch Profil * |
#10 · Zasláno: 6. 12. 2007, 16:06:51
Tak mi to stále projizdi ten skript po odkliknuti varovani...premyslel jsem jestli nejde v Js použít něco jako příkaz die v php ale nic jsme nenašel...nemohl by jsi sem hodit,jak by to presne melo vypadat,aby to fungovalo korektne?
|
||
| karbon Profil * |
#11 · Zasláno: 6. 12. 2007, 16:22:24
aha, tak se ifem obali ta funkce na kontrolu...
|
||
| Vavroch Profil * |
#12 · Zasláno: 6. 12. 2007, 16:31:13
Tak jsem to nakonec vyřešil takto:
Funguje to dobře...ale jediný problém je u radio buttons,nehcteji se mi zahrnout do vyberu...nevite nekdo,jak je tam zaclenit..aby to hlasilo,kdyz clovek nic nevybere? ZK <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Untitled Document</title> </head> <body> <script language="JavaScript"> <!-- function Kontrola(f) { var vysledek = true; var strerr = ""; if (f.jmeno.value=="") strerr += "Jméno\n"; if (f.mail.value=="") strerr += "Příjmení\n"; if (f.telefon.value=="") strerr += "Váš telefon\n"; if (f.cochci.value=="") strerr += "Co chci\n"; if ("" != strerr) { vysledek = false; alert("Níže uvedená pole nejsou vyplněna:\n\n" + strerr); } return vysledek; } //--> </script> <form action="odmailuj.php" name="form" method="post" onSubmit="return Kontrola(this);"> <p>Vaše jméno a příjmení (název firmy):</p> <input class="cst" type="text" name="jmeno" size="42"> <p>Váš e-mail:</p> <input class="cst" type="text" name="mail" size="42"> <p>Váš Telefon:</p> <input class="cst" type="text" name="telefon" size="42"> <p>Váš současný web(pokud máte):</p> <input class="cst" type="text" name="web" size="42"> <p></p> <b>Mám Zájem o:</b> <p></p> <input type="radio" name="cochci" value="webová prezentace" id="webova_prezentace" /> Vytvoření webové prezentace <br /> <input type="radio" name="cochci" value="grafické práce" id="grafika" /> Grafické a reklamní práce <br /> <input type="radio" name="cochci" value="mobilní aplikace" id="mobilni_aplikace" /> Mobilní aplikace <br /> <input type="radio" name="cochci" value="vytvoření e-shopu" id="e_shop" /> Vytvoření e-shopu <br /> <input type="radio" name="cochci" value="redakční system" id="redakcni_system" /> Redakční systém <br /> <input type="radio" name="cochci" value="redesing" id="redesing" /> Redesing webové prezentace <br /> <input type="radio" name="cochci" value="seo optimalizaci" id="seo_optimalizaci" /> Seo optimalizaci <br /> <input type="radio" name="cochci" value="webhostingové služby" id="web_hosting" /> Webhosting <br /> <br> <p></p> V následujícím formuláři se prosím pokuste<br> co nejpodrobněji popsat Vaše představy <br> o webových stránkách,grafickém návrhu,funkcích atd... <p></p> <textarea class="cst2" cols="40" rows="9" name="zprava"></textarea> <p></p> <input type="submit" value="Odešli zprávu" onClick="over2();" /> </form> </body> </html> |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0