Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Alabama Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 12. 2007, 06:03:38
Zdravim chtěl bych se zeptat jakej mate názor na chameleona. Kdysi sem někde četl, že by se neměla moc používat z důvodu její pomalosti. Co je na tom pravdy?? Nikdy sem ji nějak moc nepoužíval a i ted ji ve svém projektu budu používat velice okrajově takže mě to moc neznepokojuje jen bych v tom chtěl mít jasno. :)
Popřípadě lze nějak jinak dosáhnout stejného efektu jako při použití proměnné chameleon?? tedy něco jako : $a = 'text'; $$a = 'xyz'; echo $text; předem děkuji za názory |
||
Tomáš Hanus Profil |
#2 · Zasláno: 7. 12. 2007, 07:02:10
Alabama
Osobně si myslím, že se málo využije. Pokud je potřeba, nedá se nic dělat. A že by byla nějak extrémně pomalá? To teda nevím. |
||
Mastodont Profil |
#3 · Zasláno: 7. 12. 2007, 08:01:52
Je to prostě vlastnost jazyka, která se někdy hodí, protože jiné řešení je ještě pomalejší. Když ji zapojit nemusím, tak ji nevyužívám.
|
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 7. 12. 2007, 09:38:09
Já se zatím snad nikdy nedostal do situace, kdy bych to využil. Párkrát jsem to využít chtěl, ale nakonec se vždycky jiné řešení ukázalo jako výhodnější.
|
||
DoubleThink Profil * |
#5 · Zasláno: 7. 12. 2007, 09:51:22
Kdysi sem někde četl, že by se neměla moc používat z důvodu její pomalosti
Kde? Operace $a = 'text'; $$a = 'xyz'; je podle mě stejně rychlá jako $text = 'xyz'; Interpret při ní pouze použije jako jméno proměnné hodnotu jiné. Alokováno bude totéž. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0