Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Skratch Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 12. 2007, 18:43:05
Mam malou otázku je to určitě dost primitivní ale potřebuju to.
Udělam si stránku galerie.php a chci tam mít odkaz na dvě podkapitoly např galerie1 a galerie2...a chci udělat když se klikne na galerie1 tak se mi ukáže stránka např. galerie.php?typ=galerie1 a když kliknu na galerie2 tak se objeví stránka galerie.php?typ=galerie2... u každé podkapitoly by se samozřejmě ukázalo něco jiného. Formulář bych měl ale potřebuju napsat php kód, který by zajistil aby se mi vždy ukázalo něco jiného. Díky za odpovědi :D |
||
Měsíček Profil |
#2 · Zasláno: 7. 12. 2007, 18:44:24
Chytrému napověz ... http://www.w3schools.com/php/php_get.asp .. a hl..
|
||
Skratch Profil * |
#3 · Zasláno: 7. 12. 2007, 18:49:50
hele asi si mě nepochopil myslel sem php kód na to aby ten obsah byl vždy jiný...na té stránce sem to nenašel... samozřejmě umim udělat že to co se do formuláře napíše tak se napíše na další stránce ale s tou galerií je to něco jinýho
|
||
Měsíček Profil |
#4 · Zasláno: 7. 12. 2007, 18:52:07
podobně, mohlo by to být xxx.php?typ=galerie1*&obrazek=334**
*(když vybere galerii 1) **(když vybere obrázek pojmenovaný 334) a pokud chceš náhodu .. tak to najdeš velmi těžko ;) |
||
BetaCam Profil |
#5 · Zasláno: 7. 12. 2007, 18:58:40
Skratch
Jak to myslíš něco jiného?? To myslíš jako něco random např. z galerie 1 nebo to myslíš tak, že když chceš galerii1 zobrazí se galerie 1 a ,když galerii2 tak galerie 2. Pokud myslíš ten random tak na to je dotaz příliš obecný. Pokud myslíš tu druhou variantu tak od toho sou v PHP podmínky. |
||
Skratch Profil * |
#6 · Zasláno: 7. 12. 2007, 19:02:43
počkat napsal jsem to trochu blbě :D chci udělat vlastně tu stránku xxx.php?typ=galerie1 a na té stránce aby bylo několik obrázků a zase na xxx.php?typ=galerie2 by byly jiné obrázky a né náhoda ale pořád stejné... prostě když vyberu galerie1 tak se mi ukážou jiné obrázky než když vyberu galerie2 ale v každé galerii je víc obrázků ale nemění se... doufam že už víš co myslim :P
|
||
Skratch Profil * |
#7 · Zasláno: 7. 12. 2007, 19:03:53
Pokud myslíš tu druhou variantu tak od toho sou v PHP podmínky.
přesně to myslim a právě ty podmínky bych potřeboval... |
||
BetaCam Profil |
#8 · Zasláno: 7. 12. 2007, 19:08:58 · Upravil/a: BetaCam
aha no tak zhruba asi nejak takle
if ($_GET['typ'] == 'galerie1') { // výpis obrázků z galerie 1 } elseif ($_GET['typ'] == 'galerie2') { // výpis obrázků z galerie 2 } else { // třeba výpis z obou galerii nebo cokoliv jiného } |
||
Skratch Profil * |
#9 · Zasláno: 7. 12. 2007, 19:12:38
ježiš díky tohle sem hledal... měl sem to dobře až na to že sem nedal == ale jenom = ale moc si mi pomoh skoušel sem na to přijít asi hoďku :D
|
||
BetaCam Profil |
#10 · Zasláno: 7. 12. 2007, 19:24:20
měl sem to dobře až na to že sem nedal == ale jenom =
Jo to se někdy stane :) Taky někdy omylem napíši = místo == a pak na to čumim 5 minut jak jelito a nemůžu přijít na to co stim je :) |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0