Autor Zpráva
mp
Profil *
Pomocou PHP mám definovaný dátum a čas:

echo (strftime("%d.%m.%Y %H:%M:%S "));

mi zobrazí:

09.12.2007 12:10:58

Ja by som potreboval pripočítať k tomuto dátumu 7 dní, ale aby to fungovalo aj pri dátume 30.12.2007 a výsledok bol 6.1.2008.
Údaje o čase zostávajú rovnaké.

Ďakujem
Alphard
Profil
strtotime()
mp
Profil *
Veľmi nechápem ako to použiť.
Ja som medzitým skúsil niečo takéto:

<?
$akt = getdate();

$den = $akt[mday];
$mes = $akt[mon];
$rok = $akt[year];

$hod = $akt[hours];
$min = $akt[minutes];
$sek = $akt[seconds];

$novyden = $den + 5;

echo "$den.$mes.$rok $hod:$min:$sek";
echo "<br>";
echo "$novyden.$mes.$rok $hod:$min:$sek";
?>

To funguje ok, ale je tu ten problém s prechodom na iný mesiac, resp. rok. Teda ak by som zadal
$novyden = $den + 25;
tak mi nový dátum vyjde 34.12.2007
Alphard
Profil
kdyby jsi se podíval na tu funkci do manuálu (php.net)
našel by jsi v příkladech tyhle řádky
echo strtotime("+1 day"), "\n";
echo strtotime("+1 week"), "\n";


a pak by jsi stejným způsobem mohl zjistit, že strftime() má ještě 2. volitelný parametr

a pak by tě možná napadlo, co s tím
mp
Profil *
dobre po zadaní

echo strtotime("+1 day"), "\n";

mi zobrazí

1197290432

Ako z tohoto zhluku čísel vyberiem jednotlivé dni, hodiny,...

Veľmi sa nevyznám v php.
djlj
Profil
echo date("j. n. Y G.i", strtotime("+1 day"));
mp
Profil *
Veľmi Vám obom ďakujem. A hlavne djlj za praktický príklad.
Manq
Profil
mi zobrazí

1197290432


Nevypisuje to PHP počet sekund, které uplynuly od 1.1.1970?
mp
Profil *
Sorry, že ešte otravujem, ale potreboval by som ešte niečo.
Mám v jednej premennej dátum a čas vo formáte "11.11.2007 11:11:11" a od tohto dátumu a času potrebujem odrátať aktuálny dátum a čas tak, aby mi vyšlo niečo ako "Do uplynutia zostáva 5 dní, 6:45:12".
mp
Profil *
Nikto nevie?
nightfish
Profil
rozsekat datum/čas na jednotlivé části, pak mktime() a na konec odečíst?
mp
Profil *
A môžete mi napísať ako rozsekať ten dátum a čas? Prípadne, kde by som mohol nájsť návod?
djlj
Profil
http://cz.php.net/explode
DFly
Profil
pricitani dni jde perfektne v mktime (potrebujes na to ale jednotlive udaje)
a pokud to na ne nechces prevadet, tak jde timestamp prohnat fci unixtojd() a pricist dny a zpet jdtounix()

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0