Autor Zpráva
starburst
Profil
zdravím. jak mám v select boxu do hodnoty načíst proměnou?
myslím tím aby když zvolí jednu možnost tak misto value nejak dosadit proměnou...kdyz dam value="$promena" tak mi to po odeslani vypise $promena misto obsahu te promenne... díky
Pivosz
Profil
Takto?
... "value=".$promena.">"
Pivosz
Profil
Kecám . Takto...
.. value=\"".$promena."\">" ...
starburst
Profil
toto nejde...
tady mam priblizne cast meho kodu:

<input type="text" name="jmeno" size="20" />
<select name="silvestr">
<option selected="selected" value="$ano">Ano chci se zúčastnit</option>
<option value="$ne">Ne, nechci nebo ještě nevím</option>
</select>


$ano = $jmeno;
$ne = $jina promena;

a pak mam nejaky echo $silvestr



ale toto je nesmysl... nehledte na to ze tam nemam odesilaci veci nebo zjevne preklepy...
Nobelicek
Profil
Zkus

<input type="text" name="jmeno" size="20" />

<select name="silvestr">
<option selected="selected" value="<? echo $ano; ?>">Ano chci se zúčastnit</option>
<option value="<? echo $ne; ?>">Ne, nechci nebo ještě nevím</option>
</select>

pokud to tedy cele neechujes.
starburst
Profil
nejde... nenapise to nic...ani chybu ale proste to necha prazdny pole...

edit: nedelam to cely echem...
Nobelicek
Profil
Tak v tom pripade nemas ty promene naplnene pokud ti to tam nic neda a mas jenprazdne pole.
BetaCam
Profil
Pokud tam dáš

<option selected="selected" value="<?php echo $ano; ?>">Ano chci se zúčastnit</option>
<option value="<?php echo $ne; ?>">Ne, nechci nebo ještě nevím</option>

tak se ti tam zákonitě musej ty dvě proměnné vypsat. Tedy pouze za předpokladu, že nejsou prázdné, ale stejně mi nějak uniká smysl této konstrukce to už je jenoduší to tam narvat HardCode stylem.
starburst
Profil
jde mi o to ze delam takovou tabulku kde se napisou lidi co chcou jet na hory a pod tim je znovu kolonka na jmeno a prijmeni kdyz se chcou zucastnit silvestra a kdyz chcou tak se to tam musi vypsat znova...tak sem chcel udelat select ze jenom zaskrknou jestli chcou nebo ne a ono to doplni to jmeno z toho prvniho inputu a dopise to automaticky...
ale nefunguje to...

jmeno to vypise normalne ale kdyz dam ano chci tak to doplni jmeno v horach ale ne v silvestru...
BetaCam
Profil
No tak tech 28 hodin bez spánku na me má nejakej špatnej vliv, protože

1. nechápu co stimhle maj společné hodnoty value v option a
2. mi to přijde celé trochu překombinované
starburst
Profil
no ono je to jednoduchy a logicky ale nevim jak to vysvetlit...
proste potrebuju aby kdyz dam ano v tom selectu aby to nacetlo tu promenou z predchoziho inputu a kdyz ne tak to napise neco jinyho...

ale nepochopil sem bod 1...
Nox
Profil
1. Podle mě je nesmysl dělat to seznamem, udělej to radiem (type="radio")
2. Zrovna zápis do value v tomto případě je dost zvláštní, ale to co psal BetaCam
je dobře, takže chyba je jinde
starburst
Profil
a tim type="radio" by to melo byt jak?
Nox
Profil
<input type="radio" name="dotaz" value="ano"> Ano
<input type="radio" name="dotaz" value="ne"> Ne
starburst
Profil
díky...toto je lepši řešení... jinak sem to vyřešil pomoci toho type="radio" a toho value="<?php echo.....

diky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0