Autor Zpráva
RuMeC
Profil *
Zdravim,

tak už zase otravuju ...
mam localhost easyphp potrebuju tam dostat gd knihovnu ale nemam poneti jak ...
TFSi
V php.ini povolit správný Extension...

Edit: jasně že ne Loadmodule, ale extension. Sorry
Alphard
možná ji tam máš, ale není "aktivovaná"
najdi extension v php.ini a odkomentuj řádek s gd
RuMeC
Profil *
Alphard

jo dik to jsem chcel slyset ....

presneji je to php.ini
radek 1083 - extension=php_gd2.dll
Mausik
Profil *
Zdrvím. Mám knihovnu php_gd2.dll, mám ji povolenou aji v php.ini a přitom když chci použit funkci "imagecreatetruecolor()" tak mi to vypíše chybu

<br />
<b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagecreatetruecolor() in <b>c:\program files\easyphp1-8\www\napoveda\obrazek\min.php</b> on line <b>15</b><br />

Mohl by někdo poradit co stím. Používam easyphp 1.8. Díky
Mastodont
Mausik
A restartoval jsi po tom povolení Apache?
Mausik
Profil *
Ano restartartoval.
TFSi
A máš správnou cestu v extension_dir ?? Na Win se mi občas stávalo, že to relativní adresu nevzalo a musela se zadat absolutní - tedy C:/...
Mastodont
Mausik
Google říká, že v této verzi EasyPHP nějaké problémy s touto funkcí jsou. Zkus si zkopírovat jinou verzi téhle knihovny a zkontroluj ty cesty.

(Jinak moje universální odpověď zní: nainstaluj si něco jiného než EasyPHP, ale to asi slyšet nechceš.)
Mausik
Profil *
TFSi
Cesty a podobne věci sem zkontroloval několikrát, takže je to pro mě záhada :)

Mastodont
Já se nebráním určitě ničemu. V PHP sem teprve začáteník takže každá rada dobrá. A lnihovnu sem nahral nejnovější přímo staženou z PHP. Ale ještě zkusím nainstalovat novější verzi toho EasyPHP. Třeba vtom je zakopaný pes.
Mastodont
Mausik
Zkus si na této diskusi vyhledat témata o easyPHP, XAMPP, WAMP .. uvidíš sám. Zdá se, že s EasyPHP má dost lidí potíže. (já je měl taky)
Mausik
Profil *
Dobrá děkuji za rady. Kouknu na ty temata :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0