Autor Zpráva
Lukas987654
Profil *
Dobry den vim ze uz se to tady resilo ale mam problem s tim jak muze includovana stranka zmenit titulek.
Toto tema je v sekce Nejcastejsi potize s PHP. Ale je tam poskromnu informaci, a z tech informaci nejsem schopen si ten kod sam napsat.

Uvedu vam muj konkretni priklad, mam stranku a doprostred ni se vlozi udaje z databaze,

$web_page_subtitle = mysql_result....................................... // tento kod se nachazi uprostred stranky


a v hlavicce stranky se nachazi kod:
<title><?php echo $web_page_title ?> - <?php echo $web_page_subtitle ?></title>

prosim poradite mi jak zavolat promenou nadeklarovanou urostred stranky aby se zobrazila nahore, za odpovedi dekuji.
( A prosim ty co mi chteji nadavat tak at ani nereaguji na muj prispevek, dekuji. )
Mike8748
Profil
neco takoveho samozdrejme nelze

brani ti neco presunout ten sql dotaz na zacatek stranky jeste pred vypis title?
Kcko
Profil
Slo by to tak ze by sis stranku ukladal do bufferu pomoci ob_start();

<title>{TITLE}</title>

.
.
$title = neco z SQL dotazu;



.
.
a tady se buffer pomoci preg_replace nebo str_replace nahradi dynamicky .. cili {TITLE} za $title
BetaCam
Profil
Kcko

No to by sice mozná nějak šlo, ale nepřipadá ti to trochu překombinované řešení kuli takovéhle prkotině??

Lukas987654

Ve FAQ je to napsané celkem přehledně. Pokud stim máš nějakej problém řekni konkrétně jaký. Osobně bych ale radil před jakoukoliv tvorbou webu se zamyslet nad jeho strukturou. Pokusit se co nejvíce oddělit PHP od HTML a třeba i zabrousit do problematiky MVC architektury.

Rád ti k tomu FAQ dám dodatečné informace, ale musíš říct co nechápeš.
Lukas987654
Profil *
Mike8748
- ano brani mi presunout sql dotaz pred title, protoze title (meta keywords, meta description) ma kazda stranka jiny kvuli SEO, a promena s tim title je az uprostred

Kcko
- ano nejak takhle je to popsano i ve faq, ale mohl bys prosimte napsat cely kod,

BetaCam
- proste title se mi generuje z databaze az uprostred stranky a ja chci at se to vypise nahore, jen mi poradte jak to vypsat nahore, proste udaje s title se vypisuji uprostred to menit nebudu, ani by to neslo
Lukas987654
Profil *
Poradi nekto teda pls
BetaCam
Profil
Podle čeho se ti generuje střed stránky podle $_GET??
BetaCam
Profil
Jinak třeba takhle

index.php :

function header($title, $subtitle)
 {
  echo '<html>';
  echo '<head>';
  echo '<title>'.$title.' - '.$subtitle.'</title>';
  echo '</head>';
  echo '<body>';
 }


function footer()
 {
  echo '</body>';
  echo '</html>';
 }

include $_GET['page'].'.php';



Nejaká sub stránka :

// nactení dat z databáze a různé kraviny

header($title, $subtitle);

// vnitřek stránky

footer();
Lukas987654
Profil *
ok diky to me to co hledam, az prijdu domu tak to vyzkousim, diky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0