« 1 2 »
Autor Zpráva
Lion76
Profil *
Zdravim, nize uvedena podminka pracuje spravne, ale je jedne strance, kdyz chci chci ulozit neco na dalsi strance, tak se promenna $nova a promenna $stara nespoji, ulozi se jen promenna $nova. Proc?

if(isset($_POST['ulozit'])){
$nove = array();
$stare[] = explode(";", $_SESSION['oznaceno']);
foreach($_POST['oznaceno'] as $odeslane){
if(!in_array($odeslane, $stare)){
$nove[] = $odeslane;
}
}
$_SESSION['oznaceno'] = implode(";", $nove + $stare);
}
tiso
Profil
Vysvetlil som Ti rozdiel "s bodkou" a "bez bodky" v minulom vlákne?
Lion76
Profil *
tiso

No jo, ale ja jsem se do toho tak zapomal, ze ani nevim, jak se jmenuji, magorim uz z toho. :o) Potrebuji nakopnout, ale ne z okna. Kdyz dam $_SESSION['oznaceno'] .= implode(";", $nove);, tak se to stejne prepisuje.
BetaCam
Profil
$_SESSION['oznaceno'] .= implode(";", $nove);, tak se to stejne prepisuje.

Pokud to máš takhle tak se to nemůže přepsat.
Lion76
Profil *
BetaCam

Mel jsem to takhle, na prvni strance jsem oznacil 1;2 a na druhe strance 5;6 a vypis by takhle 1;25;6, ale ja jsem potreboval 1;2;5;6. A pokud nejaky checkbox zrusim, tak se to nikde nepromitne, protoze mne uz z toho hrabe, protoze se uplne do toho zamotavam.
BetaCam
Profil
Mel jsem to takhle, na prvni strance jsem oznacil 1;2 a na druhe strance 5;6 a vypis by takhle 1;25;6, ale ja jsem potreboval 1;2;5;6.

$_SESSION['oznaceno'] .= ';'.implode(";", $nove);

A pokud nejaky checkbox zrusim, tak se to nikde nepromitne

No to už je ale trochu jiné téma
Lion76
Profil *
BetaCam

Dekuji za pomoc, ale radeji toho necham, protoze ted uz stejne nic nevymyslim.
tiso
Profil
Lion76 - možnosť 3 skoro robila to čo chceš... Robíš veci zložito, nad svoje vlastné schopnosti. To chce kľud a nohy v teple... A začať pekne od začiatku - čo cheš vlastne spraviť? Čo oznašuješ tými checkboxami, čo znamená prvá a druhý stránka?
Lion76
Profil *
tiso

Pokud clovek se nesnazi delat veci slozite, tak jeho schopnosti nepujdou nikdy nahoru, ale spise zustanou na vychozi urovni nebo pujdou dolu. Snazim se, aby moje schopnosti nebyly na vychozi urovni, nesly dolu a smerovaly nahoru. Byl jsem a i nadale jsem klidny, ale sve mne, ze s tim nemuzu hnout a delam tim padem sekance. Nevim, jestli mam ulozene a odeslane pole spojit v jedno pole a to pole potom prochazet atd.
Checkboxami oznacuji data, ktera chci dale spracovat v jinem scriptu a to take funguje. Na strance 1 oznacim nekolik checkboxu a ty hned na te strance ulozim, prejdu treba na stranku 20 a tam taky ulozim nekolik checkboxu, ale tyhle z logickeho hlediska prepisi ulozena data z 1 stranky. No a dale se mne jedna o tom, abych mohl zrusit oznaceny checkbox a tato zmena se ulozila.
Mastodont
Profil
abych mohl zrusit oznaceny checkbox a tato zmena se ulozila

No to bude chtít kontrolovat označené checkboxy při každém odeslání formuláře.

prejdu treba na stranku 20 a tam taky ulozim nekolik checkboxu

Do stejné proměnné? Ty máš checkboxy se stejným významem na více stránkách? Proč je nedáš všechny na jednu?

okud clovek se nesnazi delat veci slozite, tak jeho schopnosti nepujdou nikdy nahoru ... Nevim, jestli mam ulozene a odeslane pole spojit

Nejdřív musíš vědět a pak se dá někam dojít.
BetaCam
Profil
Lion76
Pokud clovek se nesnazi delat veci slozite, tak jeho schopnosti nepujdou nikdy nahoru, ale spise zustanou na vychozi urovni nebo pujdou dolu.

Umění je dělat složité věci jednoduše a né dělat jednoduché věci složitě. To by sis měl uvědomit. :)
Lion76
Profil *
No to bude chtít kontrolovat označené checkboxy při každém odeslání formuláře

To mne je jasne.

Do stejné proměnné? Ty máš checkboxy se stejným významem na více stránkách? Proč je nedáš všechny na jednu?

Ano. Proc bych daval vsechno na jednu stranku? Ty taky nectes knizku o jedne strance, tak proc ja bych tisice zaznamu mel cpat na jednu stranku, ktere stejne pres POST nikdy neodeslu, protoze ja nejaky limit.

Nejdřív musíš vědět a pak se dá někam dojít.

Tak promin, ze jsem blbejsi nez Ty. A ja si z toho vubec nic nedelam, proste na to prijdu z pomoci i bez pomoci, ale prijdu, protoze nejsem typ cloveka, ktery chodi sem neco kopirovat, jsem tu, abych se neco naucil. Takze priste prosim urazej ty, kterym pises scripty.
Lion76
Profil *
BetaCam

Umění je dělat složité věci jednoduše a né dělat jednoduché věci složitě. To by sis měl uvědomit. :)

Kazdy nekdy zacal a muzes mne klidne srat na hlavu, ale nic tim nedocilis, jen tim ukazujes svuj charakter.
Lion76
Profil *
BetaCam

Jo a proc na ty jednoduche veci vubec odpovidas? Chces se blejskout, jak jsi chytry? Nebo chces svym jednanim pomoc? Poloz si tyto otazky a potom na neco reaguj.
Mastodont
Profil
Lion76
proc ja bych tisice zaznamu mel cpat na jednu stranku, ktere stejne pres POST nikdy neodeslu

Viděl jsem dost aplikací, které pracovaly s tisíce záznamy, ale nikde jsem nenarazil na to, že by se nějaký volby postupně kešovaly. Když je zobrazeno třeba 50 záznamů a zaškrtnu 5 k smazání, tak se smažou hned - a pak se dá přejít na další stránku.

Takze priste prosim urazej ty, kterym pises scripty.
Pokud nedokážeš ani poznat, že tu radíme, nikoli urážíme, je to s tebou špatný. Čili ode mne se už nic víš nedozvíš.
Lion76
Profil *
Mastodont

Pokud nedokážeš ani poznat, že tu radíme, nikoli urážíme, je to s tebou špatný. Čili ode mne se už nic víš nedozvíš.

Nejdřív musíš vědět a pak se dá někam dojít.

S toho se da tezko poznat, jestli jsi chtel pomoct. Nepotrebuji Tvoji pomoc v takovem stylu, ktery jsi predvedl v tomto vlakne.
BetaCam
Profil
Lion76
Kazdy nekdy zacal a muzes mne klidne srat na hlavu, ale nic tim nedocilis, jen tim ukazujes svuj charakter.

Jo a proc na ty jednoduche veci vubec odpovidas? Chces se blejskout, jak jsi chytry? Nebo chces svym jednanim pomoc? Poloz si tyto otazky a potom na neco reaguj.

Ach jo tak znovu. Víš tvuj problém je, že máš na programování špatnej náhled. Jak si napsal myslíš si, že "Pokud clovek se nesnazi delat veci slozite, tak jeho schopnosti nepujdou nikdy nahoru" jenže v tom je ten problém. Umění je dělat i složité aplikace co nejjednodušeji. Ty to děláš přesně naopak což se podle mě vymiká logice. Dokud nepochopíš, že se musíš snažit dělat složité úlohy co nejjednodušeji nikam dál nepůjdeš a naopak zůstaneš stát na míste.

A k těm otázkám co si mám položit. Víš popravdě ja si nepřipadám chytrej a i když v PHP scriptuju několik let považuju se stále za "začátečníka". A budeš se možná divit, ale já na takovéhle fóra chodim sice abych poradil ostatním, ale to až v druhé řadě. V první řadě sem chodim abych se sám já něco přiučil. Na fórech sou sice většinou jednoduché dotazy, ale občas se najdou i vyjímky nad kterejma se musim zamyslet a tím, že je řeším se učím zdolávat všemožné výmysli, které si na mě může vymyslet klidně i zadavatel projektu. Pokud dělám projekt pro sebe vymyslim si ho tak jak chci. Pokud ho zadává někdo jiný musím splnit jeho požadavky at už sou sebevíc šílené.

A promiň, ale řekl sis o to s charakterem by si měl začít u sebe. Kdyby sme se chtěli vytahovat, že sme chytrý, nereagovali by sme na tvé otázky odpovědma, ale slovy, že je to "triviální" což mi neděláme.
Lion76
Profil *
BetaCam

Znovu a naposledy opakuji: Ucim se. Je to tak tezke na pochopeni? Sam si uvedl, ze se radis do kategorie "zacatecniku", tak se na mne takto prosim i divej, pokud se priste rozhodnes moje vlakno cist.

Nemusim zacit u sebe, protoze ja to rozhodne nebyl kdo napsal:

Nejdřív musíš vědět a pak se dá někam dojít.

Umění je dělat složité věci jednoduše a né dělat jednoduché věci složitě. To by sis měl uvědomit. :)

Bral jsem to, ze je to vysmech, takze i ja jsem zmenil svuj ton, takze ja vazne nemusim zacit u sveho charakteru.

A pokud Tobe nebo nekomu jinemu vadi moje pritomnost tady, tak staci rict a ja sem nebudu chodit, protoze je to uz druhy problem s nekym za kratkou dobu a mne to uz vazne prestava bavit.

Prijemne proziti svatku vanocnich.
BetaCam
Profil
Lion76

Nejdřív musíš vědět a pak se dá někam dojít.

toto sem nenapsal já.

Umění je dělat složité věci jednoduše a né dělat jednoduché věci složitě. To by sis měl uvědomit. :)

Toto sem napsal já a do posledního slova si za tim stojim. Neměl by si to brát jako výsměch, protože je to prostě pravda. Měl by si u programování začít uvažovat podle této věty.

Sam si uvedl, ze se radis do kategorie "zacatecniku"

Ano opravdu za něj považuju. Programování je můj koníček neni to primární způsob mé obživy, proto se také asi budu do konce života považovat za začátečníka. Za pokročilého se začnu považovat až ve chvíli když mi někdo řekne, že potřebuje nějakou složitou aplikaci a já v jedné vteřině bez zaváhání budu přesně vědět jak jí naprogramovat. Každopádně pochybuju, že by tato situace někdy nastala takže budu věčnej začátečník. :)
tiso
Profil
Lion76 - konkrétnejší popis ako Checkboxami oznacuji data, ktera chci dale spracovat v jinem scriptu by nebol? Čo to má byť? Administrácia databázy? Pridávanie príbuzných článkov?
Lion76
Profil *
BetaCam

Znovu a snad naposledy. Sam vidis, ze nekdy nestaci psat veci jednoduse, jak jsi sam uvedl, ale musi se psat slozite. Obe moje citace byly, ne z toho duvodu, ze jsi je napsal nebo nenapsal, ale byly z toho duvodu, ze jsi psal v mnoznem cisle, takze i moje citace byla z toho duvodu v mnoznem cisle. Pokud jsi nechtel, aby to nebylo brano jako vysmech, tak by to muselo byt jinak napsano a bez smajliku.

Stejne, jak v Tvem pripade, tak i v mem programovani patri mezi me konicky. Sam uvadis, ze nedelas nejake projekty, ja zadne nedelam, delam si vsechno sam pro sebe a to taky tak zustane.
Lion76
Profil *
tiso

Seznam faktur, ktere si na jednotlivych strankach pridam nebo odeberu a v dalsim scriptu vytisknutu nebo budu prohlizet.
tiso
Profil
Lion76 - asi by $_SESSION['oznaceno'] malo byť pole pre jednotlivé stránky z ktorých vyberáš checkboxy - $_SESSION['oznaceno'][$stranka], potom by si vedel pridávať a uberať vybraté položky na každej stránke prepísaním príslušného prvku poľa.
Lion76
Profil *
tiso

To by bylo dobre reseni, za predpokladu, kdyby se nedelaly na jednotlivych strankach ruzne operace, napr. serazeni, filtrovani, vyhledavani atd. Musim se ridit podle hodnot toto pole, protoze to zustava neustale stejne i za podpokladu tech operaci.
tiso
Profil
Lion76 - v tom prípade ti ale nebude fungovať odznačenie faktúr - raz označíš, ale nebudeš vedieť odznačiť, až na nejakej stránke kde si zobrazíš všetky ktoré máš vybraté.
Lion76
Profil *
tiso

Pri kazdem nacteni jednotlivych stranek se kontroluje, jestli je neco v $_SESSION['oznaceno'], pokud je, tak ten retezec rozdelim a pokud na te strance je hodnota, ktera je v poli, tak dosadim checked="checked a hned vim, ktere mam oznacene a ktere muzu odebrat.
tiso
Profil
Lion76 - to áno, ale ako ich odoberieš? Čo spravíš po odoslaní stránky?
Lion76
Profil *
tiso

Pokud chci nejaky checkbox, ktery je zaskrtnuty odebrat, tak ho odskrtnutu a ulozim zmeny do $_SESSION['oznaceno']. Ale nemuzu na to prijit, aby se ty zmeny spravne projevily, t.j. ulozit jen hodnoty, s kteryma jsem pracoval na te strance t.j. pridat nebo odebrat a vsechny dalsi hodnoty se musi pripojit.
BetaCam
Profil
Lion76

Je rozdíl mezi složitou aplikací a složite napsanou aplikací, ale to je jedno.

Musim se jít věnovat rodině. Jinak taky přeju příjemné svátky.
Lion76
Profil *
BetaCam

To ano, ale nas konflik vznikl z jineho duvodu, take z nedorozumeni obou stran, timto se Ti omlouvam, ale ja jsem musel naladit stejny ton, ktery mne vyzvel od Tebe. Dekuji.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: