Autor Zpráva
Dranel
Profil
1) Je $_GET['rub'] <> "" to samé jako isset($_GET['rub'])?
2) Je $a == "" to samé jako empty($a)?

PS: Mám takový pocit, že mé otázky budou stále přibývat, tak to prosím nezamikejte, ať nemusím zakládat nové vlákno...
tiso
Profil
1. nie
2. nie

Pokiaľ premenné neexistujú generujú prvé zápisy chybu (varovanie) E_NOTICE, druhé nie. A na existenciu GET premennej sa spoliehať nikdy nedá.
Dranel
Profil
tiso
ad 1) Takže používat druhý zápis?
ad 2) Takže používat druhý zápis?
Mastodont
Profil
Dranel
Ohledně empty a isset se podívej na http://www.blueshoes.org/en/developer/php_cheat_sheet/
Joker
Profil
tiso
generujú prvé zápisy chybu (varovanie) E_NOTICE
Hehe... to se povedlo, popsat jednu hlášku všemi základními druhy hlášení chyb v PHP :-) Jinak ty první dva zápisy negenerují ani chybu ani varování, ale poznámku (notice).

Dranel
Ne. Použil bych zápis, který vyhovuje dané situaci. I když pomineme to vyhození výjimky, ty podmínky nejsou ekvivalentní.
Příklad:
$_GET['rub'] = "";
-> ($_GET['rub'] <> "") je false, isset($_GET['rub']) je true
$a = 0;
-> ($a == "") je false, empty($a) je true
tiso
Profil
Joker - nesúhlasím, je to chyba s úrovňou poznámky. To varovanie som tam nemal písať.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0