| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Fox Profil |
#1 · Zasláno: 11. 5. 2005, 20:02:21
Mam na jeden stránce v jedné složce php soubor který má z určitého počtu zpráv vygenerovat stránku zprávy mají nazev 1.txt a 2.txt a potom tam mám soubor pocet.txt ve kterém je uden počet zpráv. Viz zdroják
Problem je v tom že když to spustím tak mi to vyhodí nasledující hlášky Warning: fopen(): Unable to access 2 .txt in /disk1/ic/mluva/www/main/main.php on line 13 Warning: fopen(2 .txt): failed to open stream: No such file or directory in /disk1/ic/mluva/www/main/main.php on line 13 Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /disk1/ic/mluva/www/main/main.php on line 15 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /disk1/ic/mluva/www/main/main.php on line 16 Nevíte někdo kde mám chybu ?? asi mi nějak hapruje pojmenovávání spoborů pomocí proměnné... Diky |
||
| Yuhů Profil |
#2 · Zasláno: 12. 5. 2005, 00:43:39
víš, co je mi divný? Že ti to ve výpisu chyby píše před .txt tu mezeru. Čekal bych, že tam nebude. Zkus si vyprintovat $meno, jestli se ti dobře sestavuje.
|
||
| llook Profil |
#3 · Zasláno: 12. 5. 2005, 04:32:38
Přijde mi to celý nějaký zmatený, na první pohled mě upotala rovnítka v podmínkách. Takové if ($radek = 1) je platné vždy a za $radek se dosadí 1. Pro porovnávání je operátor == (dvě rovnítka), třeba if ($radek == 1). Že ty přecházíš na PHP z Pascalu?
To nenalezení souboru asi bude tím co psal Yuhů. |
||
| Fox Profil |
#4 · Zasláno: 12. 5. 2005, 06:18:05
llok Jo přecházím s pascalu - měl sem atm už aj dvě rovnítka ale ono to stejně nešlo
No a co se týče té mezery asi to vude opravdu tím protože když tam ty názvy souborů místo vložení s proměnné dosadím "růčo" tak to jede... |
||
| Hugo Profil |
#5 · Zasláno: 12. 5. 2005, 06:46:58
Tak zkus pouzit zapis
$meno=(Trim($radek).".txt"); |
||
| Fox Profil |
#6 · Zasláno: 12. 5. 2005, 06:53:26
už to mam
stčilo tam přidat $radek=($radek/1) prostě to do te promene hazelo mezeru |
||
| Fox Profil |
#7 · Zasláno: 12. 5. 2005, 06:55:21 · Upravil/a: Fox
este mi prosim vas poardte jak udělat to opakování aby se zastavilo pokud $radek bude 0
děkuju pěkně do {
|
||
| llook Profil |
#8 · Zasláno: 12. 5. 2005, 10:07:35
Možná by tady bylo vhodnější použít cyklus while místo cyklu do..while:
Ale pokud jsem něco špatně pochopil a cyklus se má provést vždy aspoň jednou, pak:
While i do..while se prostě provádí tak dlouho, dokud podmínka ($radek se nerovná 0) platí. |
||
| Fox Profil |
#9 · Zasláno: 12. 5. 2005, 15:58:31
počkat šak
!=znamena nerovná se ne? a to co je ve složenych zavorkach za podminkou se provadi dokud není pravdivá podmínky v závorce ne? |
||
| llook Profil |
#10 · Zasláno: 12. 5. 2005, 19:18:38
jj, != znamená nerovná se. Lze použít i <>, jako v Pascalu nebo Basicu, ale většina lidí píše !=
viz Porovnávací operátory, do..while a while. |
||
| Fox Profil |
#11 · Zasláno: 12. 5. 2005, 19:40:26
jo ale ja sem myslel že se while ukončí hned jak v kulaté zavorce nabude výraz pravdivosti... není pravda??
Takto by to zamenalo že se to ukončí hned jak se $radek nerovna nule ale ja potřebuju pravý opak - ja vypisuju soubory postupně od nejvyšší hodnoty až do nuly. |
||
| llook Profil |
#12 · Zasláno: 12. 5. 2005, 19:51:33
Naopak, while se ukončí, když výraz nabude nepravdivosti.
Pokud v $radek bude cokoli jiného než nula, pak výraz ($radek != 0) je pravdivý - true. Jakmile je $radek nula, výraz je nepravdivý a cyklus skončí. |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0