Autor Zpráva
BlueRain
Profil
Ahoj
Poraďte te mi pls na jakem principu bych měl udělat přihlašování uživatelů na určitý čas. Přemýšlel jsem pomoci SESSION a ten čas dát do cookies, ale nevim jestli to bude bezpečné. Díky moc.
Alphard
Profil
když jsou registrovaní, tak ukládej ke každému čas poslední návštěvy do databáze
BlueRain
Profil
Alphard
Tak sem to nemyslel. Když se přihlásim, tak chci byt přihlášeny třeba jenom hodinu a dyl ani tuk
Mastodont
Profil
Nastav platnost té cookie.

setcookie("TestCookie", $value, time()+3600); // 1 hodina
BlueRain
Profil
Mastodont
Potom to dát do podmínky v SESSION ?
Alphard
Profil
BlueRain
to jsem pochopil, do databáze by se uložil čas přihlášení + 1 hodina, třeba 1:37 a pak by se jen kontrolovalo, kolik je
cookies jsou taky možnost, ale někdo je má zakázané, je možné je editovat atd.
Mastodont
Profil
BlueRain
Po přihlášení nastavíš tu cookie a pak už jen stačí kontrolovat, jestli existuje.
BlueRain
Profil
Alphard
To bych dal do HASHe.

Navrhuju to takhle:
Po přihlášení by se vytvořila jedna cookies s HASHovanym časem.
Po každém načtení by se ta cookies kontrolovala jestli ma dobry cas
po odhlaseni by se smazala.
djlj
Profil
Alphard
Spíš čas poslední akce + 1 hodina. Někdo, kdo by byl na stránce déle, by asi nebyl rád, že ho to pořád odhlašuje.

Po přihlášení by se vytvořila jedna cookies s HASHovanym časem.
Po každém načtení by se ta cookies kontrolovala jestli ma dobry cas

To je nějaká blbost. Jak bys kontroloval ten čas?
Alphard
Profil
djlj
tak jsem to původně myslel, viz můj první příspěvěk

ale BlueRain si výslovně přál Když se přihlásim, tak chci byt přihlášeny třeba jenom hodinu a dyl ani tuk
BlueRain
Profil
djlj
Máš pravdu. Už mi to docvaklo.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: