Autor Zpráva
dadalik
Profil *
ahoj,

mám web, který už při 7000 UIP celkem slušně zatěžuje server. Napadlo mě cachovat výstupy stránek, ale bohužel vůbec nevím, jak na to.

Stránky jsou v php + mysql databáze. Existuje nějaký jednoduchý řešení, kterým bych např. vložil nějaký kód do stránky a cachování by probíhalo automaticky, nebo bych musel předělat kompletně celý web? (Nepoužívám smarty template ani nic podobného).
djlj
Profil
Na straně uživatele třeba takto:

header("Expires: ".gmdate("D, d M Y H:i:s", time()+60*60)." GMT");
header("Last-Modified: ".gmdate("D, d M Y H:i:s", time()-60)." GMT");
header("Cache-Control: store, cache");
header("Pragma: cache");


Nicméně bych se spíš snažil optimalizovat skripty, dotazy na databázi a indexy.
Tim
Profil *
Kdyz nepomahaji optimalizace skriptu a zelezo na sdilenem hostingu take nejde upgradovat, zkus jeste: Cache-Lite. Da se s tim docela dobre kouzlit.
Leo
Profil
"Kdyz nepomahaji optimalizace skriptu a zelezo na sdilenem hostingu take nejde upgradovat, zkus jeste: Cache-Lite. Da se s tim docela dobre kouzlit."

Pripadne toto rozsireni cache-lite:

http://myego.cz/item/jak-zrychlit-vas-web-10x-konkretni-navod

Leo

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0