Autor Zpráva
sithius
Profil *
Nevíte proč v tomto kódu jde diakritika dobře u informaci o filmu, ale u komentářů jde blbě?
--------------------------
kód:
http://paste.jabbim.cz/1710
<?php include "templates/mysql.php"; ?>
<?php
mysql_select_db( "movieweb" ) or die ( mysql_error() );

function difference_calculation( $takings, $cost )
{
$difference = $takings - $cost;
if ( $difference < 0 )
{
$difference = substr( $difference, 1 );
$font_color = 'red';
$takings_or_cost = "- " . $difference . " milionů USD";
}

elseif ( $difference > 0 )
{
$font_color ='green';
$takings_or_cost = $difference . " milionů USD";
}

else
{
$font_color = 'blue';
$takings_or_cost = "Zisky pokryly náklady";
}
return "<font color=\"$font_color\">" . $takings_or_cost . "</font>";
}

function specify_director() {
global $movie_director;
global $director;

$result_spec = mysql_query( "SELECT people_fullname FROM people WHERE people_id='$movie_director'" ) or die( mysql_error() );
$row_spec = mysql_fetch_array( $result_spec );
extract( $row_spec );
$director = $people_fullname;
}


function specify_leadactor() {
global $movie_leadactor;
global $leadactor;

$result_spec = mysql_query( "SELECT people_fullname FROM people WHERE people_id='$movie_leadactor'" ) or die( mysql_error() );
$row_spec = mysql_fetch_array( $result_spec );
extract( $row_spec );
$leadactor = $people_fullname;
}

$result_movie = mysql_query( "SELECT * FROM movie WHERE movie_id ='" . $_GET['id_filmu'] . "'" ) or die( mysql_error() );

$table_header=<<<EOD
<tr>
<th>Název filmu</th>
<th>Rok uvedení</th>
<th>Režisér</th>
<th>V hlavní roli</th>
<th>Délka filmu</th>
<th>Úspěšnost filmu</th>
</tr>
EOD;

$comment_header =<<<COMH
<h3><center>Komentáře</center></h3>
<tr>
<th>datum vložení</th>
<th>nadpis</th>
<th>autor</th>
<th>komentáře</th>
<th>hodnocení</th>
</tr>
COMH;

$result_comments = mysql_query( "SELECT * FROM comments WHERE comment_movie_id='" . $_GET['id_filmu'] . "' ORDER BY comment_date DESC" )
or die( mysql_error() );

while( $row = mysql_fetch_array( $result_comments ) )
{
$comment_symptom = 1;
$comment_name[] = $row['comment_name'];
$commenter_name[] = ucwords( $row['comment_commenter_name'] );
$comment[] = $row['comment_comment'];
$comment_date[] = $row['comment_date'];
$comment_rating[] = comment_rating( $row['comment_rating'] );
}

function comment_rating( $comment_rating )
{
for ( $i=0; $i<$comment_rating; $i++ )
{
$comment_rating_img .= "<img src='img/star.png'>";
}
return $comment_rating_img;
}

$i = 0;
while ($i<sizeof( $comment ))
{
$comment_details .=<<<EOD
<tr>
<td width='15%' valign='top' align='center'>$comment_date[$i]</td>
<td width='15%' valign='top' align='center'>$comment_name[$i]</td>
<td width='10%' valign='top' align='center'>$commenter_name[$i]</td>
<td width='40%' valign='top'>$comment[$i]</td>
<td width='20%' valign='top' align='center'>$comment_rating[$i]</td>
</tr>
EOD;
$i++;
}

while ( $row = mysql_fetch_array( $result_movie ) )
{
$movie_name = $row['movie_name'];
$movie_director = $row['movie_director'];
$movie_leadactor = $row['movie_leadactor'];
$movie_year = $row['movie_year'];
$movie_time = $row['movie_time'] . " minut";
$movie_takings = $row['movie_takings'];
$movie_cost = $row['movie_cost'];
}

specify_director();
specify_leadactor();

$movie_prosperous = difference_calculation( $movie_takings, $movie_cost );
$header =<<<HEADER
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<title>Podrobnosti o filmu $movie_name</title>
</head>
<body>
HEADER;

$movie_details =<<<DETAILS
<table width='70%' border='0' cellspacing='0' cellpadding='0' align='center'>

<tr>
<th colspan='6'><u><h2>Podrobnosti filmu $movie_name</h2></u></th>
</tr>

$table_header
<tr>
<td width='25%' align='center'>$movie_name</td>
<td align='center'>$movie_year</td>
<td align='center'>$director</td>
<td align='center'>$leadactor</td>
<td align='center'>$movie_time</td>
<td align='center'>$movie_prosperous</td>
</tr>
</table>
<br />
<br />
DETAILS;

if ( $comment_symptom )
{
$movie_details .=<<<EOD
<table width='95%' cellspacing='2' cellpadding='20' align='center'>
$comment_header
$comment_details
</table>
EOD;
}

$footer =<<<FOOTER
</body>
</html>
FOOTER;

$main =<<<MAIN
$header
$movie_details
$footer
MAIN;

echo $main;
?>
Smajlix
Profil *
Zdravim,
kód jsem nečetl celý, ale:
1. Zkus dát po připojení k databázi:
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");


utf8 nahraď svým kódováním například Windows-1250 je cp1250.

2. Nepoužívej HEREDOC, je to kurevsky (pardon za ten výraz) pomalé.
Nejrychlější jsou apostrofy, po nich uvozovky, pak dlouh onic a pak je HEREDOC který používáš ty.
sithius
Profil *
ad heredoc - učí mě to tak v knížce, nevím co je lepší a co horší... každopádně s tím něco zkusím.
ad kódování - nefunguje... chybu to žádnou nevypisuje, ale prostě to nefunguje...
Smajlix
Profil *
tak s tím kódováním netuchám.. nechceš mi poslat linky kde ten kód běží??
potřeboval bych vidět output, abych věděl co a jak.
pEeLL
Profil
je divne ze u jedne tabulky ti to jde a u druhe ne

nemas v databazi kazdou tabulku v jinem kodovani?
pokud ne zkuz jeste to mysql_query( "SET NAMES 'utf8'" ) dat pred INSERT a zkus znovu neco ulozit.
sithius
Profil *
tak jsem tabulku dropnul a zas přidal a už to funguje... tak nevím kde byla chyba...
Joker
Profil
sithius
tak nevím kde byla chyba
Řekl bych, že data do té předchozí tabulky byla naplněna ve špatném kódování.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0