Autor Zpráva
weckho
Profil
Ahoj,
potřeboval bych, aby se mi v Návštěvní knize, když tam napíšu novej příspěvek, neukládal při "Aktualizovat" do souboru znovu... Díky
llook
Profil
To se dělá přesměrováním - skript se po uložení komentáře místo zobrazení návštěvní knihy přesměruje sám na sebe:

if (ukládáme_příspěvek) {
ulož_příspěvek();
header('Location: http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['PHP_SELF']);
} else {
zobraz_knihu();
}
printf
Profil
Jde to řešit kontrolou, zda už příspěvek v souboru není, tím si zajistím že se tam neobjeví vícekrát ani když ho uživatel schválně několikrát odešle.

Já do formuláře přidávám náhodné číslo, které ukládám spolu s příspěvkem. Před uložením vždy zkontroluji, zda už tam to číslo není.
weckho
Profil
if (ukládáme_příspěvek) {

Dík, akorát teda nevím , co si mám představit pod podmínkou "ukládáme_příspěvek"....
llook
Profil
Neznám tvůj skript, ale pravděpodobně nějak rozhoduje, jestli pouze zobrazí návštěvní knihu, nebo byl odeslán formulář a ukládá se příspěvek. Třeba pomocí if (isset($_POST['name'], $_POST['text'])) { nebo nějak jinak.

A ještě doplnění - měl bys posílat stavový kód 303:
header('Location: http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['PHP_SELF'], 303);
viz http://php.vrana.cz/http-metody-get-a-post.php
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.