Autor Zpráva
orsic
Profil
Potřeboval bych poradit jak nastavit správně proměnnou $the_path,$cil a ještě bych se chtěl zeptat zda tam nevidíte někde chybky. (teprve se v php rozkoukávám takže očekávám hrubé bugy :))

skript má zpracovat obrázek,otestovat zda má správné rozměry a velikost a uploudovat ho na $the_path.
Prozatím mě skript nefunguje a ani nezobrazuje chybové hlášení :(
Díky za radu.


::::: skript první - upload.php ::::::
<?php

/**
 * Upload_file
 */

if ($the_file<>"none"):
	echo "Původní jméno souboru: ".$the_file_name."<br>";
	echo "Dočasné jméno souboru: ".$the_file."<br>";
	echo "Velikost souboru v bajtech: ".$the_file_size."<br>";
	echo "Typ souboru: ".$the_file_type."<br>";
	$cil = "D:/xampp/htdocs/weby/for_upload_test/test.txt";
	if (copy($the_file, $cil)) echo "Soubor $the_file_name byl úspěšně nahrán na server";
	
	else 
	echo "nejde ten krám";
	
endif;	

?>

<form action="test.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<p> Vyberte soubor:</p>
<br>
<input name="the_file" type="file" size="35">
<br>
<input type="submit" value="Upload">
</form>



::::: skript druhý - test.php ::::::

<?php

/**
	Upload_test
 */
// limit settings
$my_max_file_size = "3072"; //max velikost
$image_max_width = "300";	//max sirka
$image_max_heigt = "300";	//max vyska

//povolim typy souboru
$allowed_types = array("image/bmp","image/gif","image/jpeg","image/pjpeg");

//cesta pro uload souboru
$the_path = "/usr/local/htdocs/site/upload_files";

function validate_upload($the_file) {
	
global $my_max_file_size, $image_max_width, $image_max_heigt, $allowed_types, $the_file_type,$registered_types;

		//chybova hlaseni v teto promenne
	$start_error = "\ n<b>Error:</b>\ n</ul>";
		//stisk tlacitka bez vybrani souboru
	if ($the_file == "none") {
		$error.= "\ n<li>Nebyl vybrán žádný soubor\ n</li>";
	}   else {
		//test zda je typ souboru podporovan
		if (!in_array($the_file_type, $allowed_types)) {
			$error.= "\ n<li>Soubor je nesprávného typu\ n</li>";	
		}
		//je li to obrázek,kontrola rozmeru
		if(ereg("image", $the_file_type) && (in_array($the_file_type, $allowed_types))) {
			
			//funkce getimagsize vytvori pole obsahujici rozmery
			$size = getimagesize($the_file);
			list($foo, $width, $bar, $height) = explode("\ ",$size[3]);
			
			if ($width > $image_max_width) 	{
				$error .= "\ n<li>Obrázek nesmí být širší než "	. $image_max_width . "pixelů</li>"					;	
			}
			if ($height > $image_max_heigt) {
				$error .= "\ n<li>Obrázek nesmí být vyšší než "	. $image_max_heigt . "pixelů</li>"					;
			}
				
		}
		#pokud je v promennej nekde bordel tak se zobrazi chybovy hlaseni,
		#a vratim hodnotu false jinak se jede dal s true ...
		# ...
		if ($error) {
			$error = $start_error . $error . "\ n</ul>";
			echo $error;
			return false;		
		} 	else {
			return true;	
		}	
	
	}
	
}

?>
orsic
Profil
ještě jsem doplnil skript o tohle a ted uz me to chybove hlaseni vypisuje :o)

error_reporting(E_ALL);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: