Autor Zpráva
Gaube
Profil *
Ahojte robym forum s php a sql

mam tabulky

forum_users
user_id
user
password
email

forum_temy
id_temy
tema
user_id

forum_prispevky
id
id_temy
user_id
predmet
prispevok
datum --- DATETIME


a teraz robym sql ktory by zoradil temy podla naj. datumu v tabulke forum_prispevky ... potrebujem tieto try tabulky s pojit v jednom sql a dat do nej este prikaz ORDER BY forum_prispevky.datum DESC ... ale neviem ci to zoradenie takto ide...

ak niekdo vie jak ich spojit a zoradit podla naj. datumu nech mi prosim napise niaky sql kod budem mu velmi vdacny
Dranel
Profil
Gaube
[mimo]
Sice nejsem Slovák, ale nepíše se robím?
[/mimo]
Gaube
Profil *
Dranel
ok to teraz neres ok prosim ... ja som to rychlo napisal
Gaube
Profil *
nikdo nevie prosim pomozte ...
Alphard
Profil
ORDER BY forum_prispevky.datum DESC ... ale neviem ci to zoradenie takto ide...
jde, zkošel jsi to?
nebo je problém ve spojení tabulek? buď konkrétnější
Gaube
Profil *
Alphard
skousel sem to ale pak vypise jednu diskusi vic krat a kdys vipisu do a href id_temy tak vypise i sprispevku a nekdy tam hodi zly id ...no s forum_prispevky s toho chcem tahat iba cas som myslel ze to ide naiko cez JOIN ... a JOIN neovladam zatial
BetaCam
Profil
Zkus něco jako :

SELECT 
   forum_temy.id_temy,
   forum_temy.tema,
   forum_prispevky.id_temy,
   forum_prispevky.datum
FROM 
   forum_temy
INNER JOIN
   forum_prispevky
ON
   forum_temy.id_temy = forum_prispevky.id_temy
GROUP BY
   forum_temy.id_temy
ORDER BY
   forum_prispevky.datum DESC


1. Nevim jestli sem uplně přesně pochopil co chceš.
2. Nezkoušel sem to takže pokud to nebude fungovat tak mě nekamenuj. :)
Gaube
Profil *
BetaCam
^neboj nebudu vazim si tvoji praci ale necos zapomnel vypsani uzivatelu a nemuzu vypisovat vsechno ... najednou to je potom moc psani kdys muzu vsechno ne...
BetaCam
Profil
Gaube

nemuzu vypisovat vsechno ... najednou to je potom moc psani kdys muzu vsechno ne...

To už je tvoje věc jestli si to vypíšeš přesně nebo zadáš

forum_temy.*,
forum_prispevky.*

já sem zastánce otrockého vypisování. Né, že by mě to nějak bavilo, ale aspon mám hned při pohledu na dotaz jasno co opravdu vytahuju, s čim mohu pracovat atd.. Ty si to dělěj jak chceš to je na tobe :)

ale necos zapomnel vypsani uzivatelu

Rikám, že sem nevědel co přesne chceš můj post měl sloužit pouze jako nakopnují. Nic méně pak by to vypadalo asi zhruba nejak takhle:

SELECT 
   forum_temy.id_temy,
   forum_temy.tema,
   forum_prispevky.id_temy,
   forum_prispevky.datum,
   forum_prispevky.user_id,
   forum_users.user_id,
   forum_users.user
FROM 
   forum_temy
INNER JOIN
   forum_prispevky
ON
   forum_temy.id_temy = forum_prispevky.id_temy
INNER JOIN
   forum_users
ON
   forum_prispevky.user_id = forum_users.user_id
GROUP BY
   forum_temy.id_temy
ORDER BY
   forum_prispevky.datum DESC


o5 bez záruky
Gaube
Profil *
dikec
Gaube
Profil *
$vyber=mysql_query("SELECT * FROM `diskusie_temy`
INNER JOIN `diskusie_prispevky` 
ON `diskusie_temy`.`id_temy` = `diskusie_prispevky`.`id_temy`
INNER JOIN `users`
ON `diskusie_prispevky`.`user_id` = `users`.`user_id`
GROUP BY `diskusie_temy`.`id_temy`
ORDER BY `diskusie_prispevky`.`datum` DESC
LIMIT $strana, $max");


mam tento kod ale pise chybu ze nema ziadny result aj ked tie tabulky su ????
Gaube
Profil *
diky uz to je vyriesene ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0