Autor Zpráva
Kalby
Profil *
Dobrej mam docela slozitej formular (zhruba 200 inputu) a ted mam ho rozdelenej do vice stran, na prvni je nejake zakladni udaje, na druhe cena, na dalsi komentar atd. A ted chtel bych to udelat tak ze vyplnim prvni stranku, kdyz je vsechno ok prejdu na dalsi, kdyz si vzpomenu ze je neco spatne tak se muzu vratit upravit prvni stranku, a pokracovat dale a uplne na posledni strance se to teprve ulozi do databaze, a ted jak to nejlip vyresit, pres promenet POST to asi nepripada v uvahu, premejslel jsem na prvni strance zalozit session a do ni ukladat nejake pole, myslite ze by to takhle slo ma s tim nekdo zkusenosti, nebo nejake lepsi reseni?
ninja
Profil
Tva uvaha je dobra. Pres post to delat nechces, protoze je dobre umoznit uzovateli skocit zpet/dopredu i pomoci linku (klasicka posloupnost 1. krok, 2. krok, atd).

Session se na to presne hodi, udelej to tak. Vzdy po validaci daneho kroku si nove udaje pridej do session a nakonci pri finalnim odeslani/potvrzeni je az uloz.

Takto ale ulozis pouze kompletne vyplneni formular. Pokud mas zajem i o nekompletni vysledky (nekdo dojde ke kroku 3 z 5 a pak se na to vykasle), musis ukladat pri kazdem kroku a v session si jen drzet nejaky identifikator uzivatele, abys vedel k jakym vysledkum mas ty dalsi pridat.
widlak
Profil
http://www.google.com/search?q=php+multipage+form&btnG=Search
Kalby
Profil *
tak sem nad tim premejslel a mozna by bylo lepsi to udelat tak, ze pri kazdym preskoku na dalsi formular by se to hodilo do databaze, a pak by se volala jen funkce update, kdyz by pote uzivatel stisknul storno nebo neukladat, tak by se to proste jenom vymazal zaznam, ale zas vyvstava problem co kdyz na 3 strance zmackne uzivatel 3x zpet v prohlizeci, zaznam v databazi zustane i kdyz ho tam nikdo nechce :) asi budou opravdu nejlepsi ty session :)
Leo
Profil
"protoze je dobre umoznit uzovateli skocit zpet/dopredu i pomoci linku (klasicka posloupnost 1. krok, 2. krok, atd)."

Coz ho muze mast pokud pouziva v prohlizeci tlacitko vpred / vpred a prohlizec jeho funkci implementuje jak ma... Leo
ninja
Profil
Toho mateni bych se moc nebal, i kdyz je mozne.

Za dulezitejsi povazuji zobrazenim jednotlivych kroku vicestrankoveho procesu zobrazeni informace pro uzivatele, v jakem pode se prave naleza a poskytnout mu snadnou moznost, aby se vratil treba o 3. kroky zpet jendim klikem a pak zase na posledni vyplneny krok.

Nejlepsi je prototyp otestovat na uzivatelych, to jako jedine poskytne skutecnou odpoved.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: