Autor Zpráva
kajaman
Profil
Ahoj, lidi!
mám takový problém: na webu mám nějaký formulář (do kterého uživatelé zadávají data). Ta data potřebuju čas od času přehrát na svůj domácí počítač.

Myslel jsem, že prostě doma na localhostu spustím skript, který se připojí na mojí databázi, kterou mám na freehostingu na pipni.cz nebo php5.cz. Ale vypadá to, že na ty databáze se dá připojovat jen lokálně. Za externí připojení se už docela platí...

Jakým způsobem by se dala data z té webové databáze přitáhnout domů?

díky za rady,
Kajaman
Leo
Profil
Spojeni s db udela php skript na webu, a vysledky si stahnete. Leo
kajaman
Profil
to nechápu. Když spustím na webu skript s výběrový dotazem
MySQL_Query("SELECT * FROM ...")...
dostanu nějaký resource, který můžu zpracovat například fcí MySQL_Fetch_Array()... ale zase na webu.

Já potřebuji výsledek uložit do databáze na mém domácím počítači...
regn32
Profil *
Tak hodne jednoduchym resenim muze byt napr. export do CSV na serveru a jeho stazeni a import na lokalu...
kajaman
Profil
jj, já bych si nějak poradil. Ale potřeboval jsem něco udělat tak, aby si uživatel (doma), po spuštění počítače
prostě spustil na lokálu skript, který by se spojil s webovou DB a synchronizoval databáze, například.
regn32
Profil *
No vsak - na serveru si udelate script, ktery bude exportovat to, co potrebujete (pokud se jedna o vice tabulek, tak bude asi lepsi pouzit XML) a na lokalnim pocitaci script, ktery precte vystup severoveho scriptu a importuje data.
kajaman
Profil
aha, jakože...
-načtu na webu data, která potřebuji
-uložím je do souboru na nějaké adrese, treba v rootu
-potom spustím skript na localhostu, který si soubor přečete (tohle nevím jak)
-na localhostu soubor přečtu a uložím do DB.

tak jediné slabé místo je, jak stáhnu ten soubot. Můžu ještě poprosit o nasměrování?

díky, K.
regn32
Profil *
Jednodussi pro vas bude posilat exportovana data primo na vystup. Pozadovana data pak ziskate napr. file_get_contents("http://www.vasedomena.cz/vas_exportovaci_script.php ")
kajaman
Profil
děkuju za pomoc, zkusím to!
Kajaman
Mastodont
Profil
kajaman
No a co phpMyAdmin, ty ho na tom serveru nemáš k dispozici? V něm si prostě uděláš export ...
kajaman
Profil
Ahoj,
no jak jsem psal. Chci, aby člověk, který s tím bude dělat, jenom klepnul na tlačítko ve formuláři
a zbytek se vykonal automaticky.

Jednodussi pro vas bude posilat exportovana data primo na vystup. Pozadovana data pak ziskate napr. file_get_contents("http://www.vasedomena.cz/vas_exportovaci_script.php ")

... jak by měl vypadat ten exportovací skript?
kajaman
Profil
zkusil jsem to takhle:
soubor export.php:

$sp = MySQL_Connect("localhost", "databaze", "heslo")
or die("Nepodařilo se připojit k DB serveru.");
MySQL_Select_DB("czj-kontakt", $sp)
or die("Nepodařilo se připojit k DB.");

$query = "select jmeno, prijmeni from tabulka";

$vysledek = MySQL_Query($query);
while($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek))
echo $zaznam['jmeno']." ".$zaznam['prijmeni']."<br />";

v jiném skriptu (ve stejném adresáři) potom volám:

<?php echo "Výpis ze vzdálené databáze: ".File_Get_Contents("./export.php");?>


... ale nefunguje. Asi jsem přesně nepochopil tu větu "... posílat exportovaná data přímo na výstup. ..."
kajaman
Profil
kdyby to nakonec někoho zajímalo, tak přesně tak jak jsem psal, že to nefunguje,
tak to funguje, ale ne ze stejného adresáře. nevím proč. Ale funguje.
kajaman
regn32
Profil *
Zkousel jste pouzit absolutni adresu? Napr.: File_Get_Contents("http://localhost/vas_adresar/export.php")
kajaman
Profil
jj, to je ten problém :)
jak jsem napsal, už to funguje, ale jen s absolutní URI.
díky moc!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: