Autor Zpráva
mojejmenooo
Profil *
Dobrý den chtěl bych se Vás zeptat jak se dá řešit problém s require a jeho rozhazování cest: např.:

1)
# root/index.php ////// jsem v root
require ("login/memberorguest.php")

2)
# root/login/memberorguest.php ////// jsem v root/LOGIN
require ("./conncetion.php")
if .......
require ("member.php");
or require ("guest.php");

3)
# root/login/member.php ////// jsem v root/LOGIN
requrie ("./index.php");

4)
# root/index.php ///// bezproblemu se web načte ale jsem pořád v root/LOGIN a require mi píšou errory

Prosimvás neexistuje nejakej příkaz kterej by mě dal do nějaké defaultní složky? Třeba do rootu když bych ho zadal na začátek webu? Potřeboval bych nějak zdefaultovat cesty ale nevím jak prosím vás moc o radu.

Děkuju s pozdravem P.M.
Mastodont
Profil
Používej absolutní cesty, většinou se to řeší tak, že si cestu k rootu zjistíš v index.php zápisem
dirname(__FILE__)
mojejmenooo
Profil *
supr děkuju moc jsem zachranen :)
mojejmenooo
Profil *
Děkuju moc fakt jsi mi moc pomohl uf..
mojejmenooo
Profil *
// Vyřešení problému
to dirname(__FILE__) mi nějak nešlo a pořád mě to přehazoval do všelijakých adresařu např do /login i dkyž jsem mel byt už zase v rootu....

Ale tento skript vypada že hodí vždy do předurčeného folder kterej je nastavený v php.ini
$root = ($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/');

Děkuju moc Mastodontovi za ukazaní směru jakým hledat, třeba to taky někdo využije.....

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: