Autor Zpráva
Jack Finger
Profil
Dobrý den,
mám tu drobný problémek:

dejme tomu že mám obrázek na webu s touto cestou: http://www.domena.cz/images/toto.je.ten.obrazek.jpeg
a potřebuju z té adresy dostat koncovku obrázku (bez tečky).
pomocí funkce explode() mi to jde, ale zaseknu se, když potřebuju projít poslední záznam v poli:
$ext = explode('.', $url);
$ex = $ext[1]; // nemusí být vždy
$ex = max($ext); // pole není indexováno čísly, ale jde o asociativní pole (nebo jak se mu říká?), prostě obsahuje řetězec, takže se vybere pravděpodobně pole s nejdelším řetězcem

když to udělám pomocí substr(), tak je to taky nepřesné, protože může být jpg i jpeg.
nemá někdo nějaké řešení?
Děkuji, Jack F.
Timy
Profil
Co třeba takto?

$delka=mb_strlen($string);
$pripona="";
for($i=$delka-1;$string[$i]!=".";$i--)
{
	$pripona=$string[$i].$pripona;
}
Akacko
Profil
Jack Finger
spočitej si počet prvků v poli a pak to bude $ex = $ext[pocet_prvku - 1];

Nebo obrať pole (od posledniho po prvni) a pak to bude $ex = $ext[0];
DoubleThink
Profil *
A co takhle zkusit funkci na to určenou? end()
koudi
Profil
Nebo třeba pathinfo()

http://cz.php.net/manual/cs/function.pathinfo.php
Jack Finger
Profil
DoubleThink
dík moc

ostatní
díky za snahu, ale DoubleThinkův model se mi zdá nejjednodušší ;o)
Jack Finger
Profil
koudi
taky není špatný :o)
Jack Finger
Profil
$ext = explode('.', $url);
$ex = end($ext);


funguje.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.