Autor Zpráva
radeson
Profil
dobry den ;-),

potrebuji poradit, mam redakcni system a soubory jsou skladany z vice php skrpitu ktere includuji, overeni autentizace ale provadim na prvnich radcich skriptu v nemz jsou take inkludovany dalsi casti stranky: napr.:

index.php - zde probehne autentizace
v nem jsou inkludovany: header, menu, telo-stranky, footer atd.

kdyby ale nekdo prisel na url cestu napr souboru telo-stranky tak by si tam mohl delat co by se mu zlibilo, napadlo me ze by slo vytvorit nejakou funckci ktera by rekla ze kdyz je soubor spusten samostatne a neni includovan v dalsi souboru tak by skript ukoncila a vypsala chybove hlaseni... lze to nejak udelat?? popr. poradte nejake elegantni reseni... dekuji :)
Str4wberry
Profil
Odpovídám radeson:
1) Nadefinuj si v souboru index.php nějakou proměnnou/konstantu, kterou budeš v tom „samostatném souboru“ ověřovat.
2) Již je zde na diskusi řešení; bylo by možné dohledat.
3) Používej diakritiku!
Kalby
Profil *
no nevim jestli sem te dobre pochopil ale ja na zacatek kazde stranky davam neco takovedleho, pokud to tedy resis pres session, ale pro cookies je to podobne

if(!isset($_SESSION["id"])) return;

a proste stranka se nezobrazi
radeson
Profil
jj asi to tak udelam... diky ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0