Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
maks Profil |
#1 · Zasláno: 21. 1. 2008, 20:24:43
Ahoj,
mám na stránce JavaScript, který mi vrací aktuální výšku pravého sloupce stránky (3-layout). Tento script musí být až za prvkem, jinak vrátí nulovou hodnotu. A já bych s tou výškou potřeboval pracovat dříve než přijde onen pravý sloupec. Potřeboval bych tedy, pravděpodobně přes PHP nebo nevím :-), dostat údaj z podpravého sloupce nad něj (v kódu asi o 20 řádek výš). Díky maks |
||
Aleš Janda Profil |
#2 · Zasláno: 21. 1. 2008, 20:30:22
Přes PHP to rozhodně nepůjde. PHP se totiž zpracovává na serveru, a až jeho výstup se posílá prohlížeči. A jak má server vědět, jak vysoký sloupec ten prohlížeč vyrenderuje?
Vůbec to, že potřebuješ pracovat s vypočítanou výškou, znamená nějaký "vyšší" problém. Lze řešit JavaScriptem nebo nejlépe udělat stránku tak, abys s výškou nemusel počítat vůbec. |
||
maks Profil |
#3 · Zasláno: 21. 1. 2008, 20:34:06
Aleš Janda
Nojo máš pravdu, to jsem si neuvědomil, že PHP zpracovává na serveru. Měl bys nějaký nápad jak to řešit tedy JavaScriptem, když jsi ho nadhodil? :o) Díky maks |
||
BlueRain Profil |
#4 · Zasláno: 21. 1. 2008, 20:36:38
maks
Když budeš zadávat velikosti v procentech, tak to "optimalizuješ pro všechny prohlížeče" |
||
Aleš Janda Profil |
#5 · Zasláno: 21. 1. 2008, 20:38:50
Potřeboval bych tedy ... dostat údaj z podpravého sloupce nad něj (v kódu asi o 20 řádek výš).
Co třeba přehodit řádky kódu tak, abys napřed zjistil tu velikost? ;-) |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0