Autor Zpráva
Behe
Profil *
Zdravím, plánuju vytvořit si pro svoje stránky fórum, prozatím to jen promýšlím co bude potřeba a podobně, nicméně jedna věc mi vrtá hlavou a zatím jsem na to nikde nenarazil:

chtěl bych, aby se odlišilo nějakým (prozatím jedno jakým - obrázky, text, bla bla) způsobem přečtené téma od nepřečteného. Nějak mi moc nejde do hlavy, jak to udělat a potřeboval bych krapet popostrčit.

Díky za rady
Welis
Profil
co třeba podle počítadla shlédnutí dejme tomu když tam budevíc jak dvě nebo tři shlednutí označí se jako čtená ;) nebo podle příspěvků nevim jesi odlišovat podle přečtení by bylo efektivní ;)
Behe
Profil *
Welis: jo, jasně, tak jsem to myslel. Když bude novej příspěvek bude před názvem tématu dejme tomu "Nové". Když klikne, přečte a vrátí se zpátky, místo "Nové" bude "Staré" (jen příklad)
Alphard
Profil
Behe
první věcí je odlišení uživatele, je registrovaný nebo ne?
druhou je otázka uložení dat, databáze na serveru nebo cookies u uživatele

já bych asi ukládal do cookies, není to zas tak důležité, aby nefungovala stránka při jejich zakázání, nebere to místo na serveru a řeší se i identifikování uživatele
Behe
Profil *
Alphard: cookies mě taky napadlo. Uživatelé jsou registrovaní i neregistrovaní, ale u nereg tohle fungovat nemusí (lepší by bylo, kdyby to fungovalo u obou, ale není podmínkou).

Ale zpět ke cookies: to mě napadlo a do DB si tohle cpát nechci, přijde mi to zbytečný. Ale otázka je, co do cookies ukládat.

Jediný, co mě napadlo je uložit do cookies dejme tomu ID a datum přečtení a pokud by bylo datum starší než nový příspěvek, pak se objeví "nové". Otázka ale je, když bude těch témat 150, tak ukládat 150 cookies je asi nesmysl... Takže jak na to?
Alphard
Profil
pole typu array ("id" => "cas");
do cookies prohnat serialize() a pak zpracovat unserialize()
Behe
Profil *
takže jestli tomu správně rozumím, tak budu mít v cookies uložený pole, kde budou všechny ti IDčka a časy. Pole po načtení rozložím prokontroluju ty data ověřím jestli uživatel četl nebo ne a zobrazím. Pokud klikne na na téma, opět načtu cookies (pokud je vytvořené, pokud ne - vytvořím), rozložím, updatuju datum, složím a pošlu uživateli...

Snad jsem to pochopil správně :)
Alphard
Profil
ano, načteš, pomocí třeba in_array zjistíš, jestli hodnota existuje, porovnáš čas, pak updatuješ nebo nově vytvoříš a uložíš zpátky

ještě bych mazal záznamy starší než třeba měsíc (záleží na "živosti" fóra), aby cookies zbytečně nenarůstaly
Behe
Profil *
jo, to je dobrá připomínka s tím mazáním. Převelice děkuju za rady
darkwalker
Profil
Ahoj, mám podobný problém, ale chci to dělat bez cookies. Šlo by to nějak? Použít PHP, MySQL, SESSIONS, a počítání jen pro registrované uživatele.

Jde mi jen o myšlenku, technické řešení si už udělám sám.

Díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: