Autor Zpráva
Vaškic
Profil *
Tak tady mám další dotaz :
Jakým způsobem nejlépe zjistím, že se u uploadovaného souboru jedná o obrázek jpg. Nestačí mně pouze
$soubor_type == "image/jpg"
protože on podle mé zkušenosti nezjišťuje zda je to opravdu obrázek nebo ne, ale kontroluje to pouze podle koncovky...
Zkoušel jsem to také zjišťováním velikosti stran obrázku GetImageSize, ale ten zase vrací chybu pokud se nedá načíst velikost. Vypnutí tohoto chybového hlášení také není pro mě řešení...
Není náhodou nějaká fce která zjišťuje jestli se jedná o jpeg např. z hlavičky souboru?
Leo
Profil
"Zkoušel jsem to také zjišťováním velikosti stran obrázku GetImageSize, ale ten zase vrací chybu pokud se nedá načíst velikost."

No ale ta se neda zjistit prave pokud to neni obrazek, ne? Takze by melo stacit zjistit jaka je navratova hodnota, Leo
Vaškic
Profil *
Jenže on mně pořád hází chybovou hlášku přímo do té stránky...
můj skript vypadá takhle:
...
if (is_uploaded_file ($zad_soubor_2))
{
$velikost_2 = GetImageSize($zad_soubor_2);
if (!$velikost_2) echo "blbe";
}


No a on pořád háže chybu u toho GetImageSize pokud nenačte soubor jako obrázek aby zjistil velikost atd...
Leo
Profil
A koukam, ze opet upload souboru. Co presne za chybu? Zkuste 1, pouzivat move_uploaded_file, 2, zkusit to na dvou souborech, ktere na serveru uz mate - jeden obrazek, druhy ne, at od sebe oddelite mozne problemy (upload vs. typ souboru), Leo
Vaškic
Profil *
jj sem dneska potizista, ale sem se nakonec na to vyprdnul a neresim to - neni cas. Vyresil sem to mozna blbe ale takhle :
...
if (is_uploaded_file ($zad_soubor_2))
{
$velikost_2 = @GetImageSize($zad_soubor_2);
if (!$velikost_2) echo "blbe";
}
Leo
Profil
Jak rika Murphy: Nikdy neni cas udelat neco poradne, ale vzdycky je dost casu to predelat :-) Leo
23k
Profil
;p

if (ereg("image", $_FILES[nazev_inputu][type]) echo "je to skutecne obrazek"
else "fakt neni";
Kajman
Profil *
23k
Tak tomuhle řešení bych se vyhnul, to že tam je v souboru řetězec "image" nic neznamená :-)

Skoro správně to má Vaškic, jen místo podmínky
if (!$velikost_2) echo "blbe";
by mělo být
if ($velikost_2['type']!=2) echo "blbe";
aby to opravdu kontrolovalo, zda to je jpeg.
23k
Profil
<?php
$obrazek = getimagesize("a.txt");
echo (ereg("image" ,$obrazek['mime']))? "obrazek" : "neni to obrazek";
?>


mi prijde jako naprosto korektni
Kajman
Profil *
23k
Je to korektní, ale nevyhovuje to zadání ;-) Jemu šlo o kontrolu, zda to je "obrázek jpg".
23k
Profil
ja ctu >> Jak nejlépe zjistit že se jedná o obrázek


;)

dal sem to nak necetl ... reaguji na topic :D
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.