Autor Zpráva
lenkali
Profil *
Dobrý den chtěla bych se zeptat na postup:

1) Mám formulář s nazvem REGISTRACE.php , kde zadávám jmeno, heslo,email
2) Jakmile kliknu na REGISTRUJ, odkazuju na soubor ULOZ.php , zde mam zjistit, zda jmeno je obsazene v databazi, pokud NE, ulozi se data
3) Pokud ano, odkazuju se na REGISTRUJ2.php, vsechny kolonky formulare zustavaji vyplnene a uzivatel musi zmenit JMENO , kliknout na REGISTRACE a to ho pošle na ULOZ.PHP

cyklus se opakuje, je to tak prosim spravne nebo se tp da udelat jednoduseji?
lenkali
Profil *
PS:

mam problem s prikazem HEADER location při přesměrování na stránku, která se mmá otevřít,

existuje příkaz, který podobně spustí požadovaný skript, přesměruje na danou stránku automaticky, aniž bych musela kliknout na nějaký odkaz?
Taps
Profil
lenkali
1) zkus sem napsat kousek kodu
2) přesměrovat můžeš pomocí js, php nebo metatagu
Mastodont
Profil
lenkali
Dá se to všechno udělat v jediném souboru. Princip:

if ($_POST) {
    // kontrola zadaných dat, přesměrování v případě OK
}
// zobrazení formuláře, pole jsou prázddná nebo naplněná hodnotami z $_POST.
lenkali
Profil *
ten kod mam strasne zmateny a nefunguje vice veci, skoro bych se stydela ho sem dat, je polepeny z hodne casti,

proto ho chci zacit delat znova, ale pomoci nejake myslenky toho, jak to funguje a nejen nahodne skladat radky,

kody si najdu v knizkach nebo sesitech ze skoly ale tu myslenku, jak to ma fungovat nebo nejcasteji funguje, tu nikde nenajdu..

zkusim ho nejak tvorit znovu a to potom poslu Tapsi
lenkali
Profil *
MASTODONT - kontrolu dat delam v jednom souboru , ale co kontrolu jmena v DATABAZI, v tom je ten hacek...
Mastodont
Profil
lenkali
Zkus se inspirovat na http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=538
lenkali
Profil *
Co mám prosím udělat, když to pomocí tohoto:

<?
if (mysql_num_rows($zaznamy) != 0) {
echo "Uživatelské jméno již existuje";}
?>

zjistí, že jmeno v databazi existuje, potom se chci automaticky vratit zpet na registrace, a znovu tak dat moznost k zadani jmena
jaký příkaz pro přesměrování na registrace.php použít, prosím?
lenkali
Profil *
MASTODONT - divala jsem se na to a stahla jsem si cely skript, neuveritelne, tak jednoduse to vypada a ja uz nad tim sedim tyden, sice to z toho chapu jen z casti ...to se spravi, dekuji
lenkali
Profil *
<?php
do
{
require_once('./db.inc');
if (!db()) break;

mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");

$uzivateljme=$_POST['uzijmeno'];
$sql= "SELECT * FROM uzivatel WHERE uzijmeno=$uzivateljme";

<?while($zaznamy=mysql_fetch_array($sql)){?>

<?
if (mysql_num_rows($zaznamy) != 0) {
echo "Uživatelské jméno již existuje";
**** zde potřebuju prosím příkaz pro automatické přesměrování na registrace.php *** aby program zde nepokračoval dal ***
}
?>


header location mi ničí cookies, proto ten prosím ne, existuje jiny prikaz?
Mastodont
Profil
lenkali
ja uz nad tim sedim tyden
Možná je problém v tom, že nemáš základy. Zkus nejdříve zjistit, co jsou vývojové diagramy a nejdřív si algortimus nakresli:

http://pavel.lasakovi.com/projekty/programovani/vyvojove-diagramy/
lenkali
Profil *
to jsme probirali a bylo to pro me trapeni
lenkali
Profil *
Prosim o pomoc s tim prikazem pro presmerovani na registrace.php
BlackMartin
Profil
Zkus použít JavaScript přesměrování:
<script language="Javascript" type="text/Javascript">
window.location.href="http://stranky/registrace.php";
</script>
djlj
Profil
header location mi ničí cookies
Tak jim nastav pozdější dobu expirace.
lenkali
Profil *
Přesměrování funguje krásně,

jediné co teď je třeba, jestli se dají poslat data získané z $_POST

zde je cast kodu a nevim, jak udelat, abych na stranku registrace poslala data z $_POST['uzijmeno'];
prijmout je umim, ale odeslat pomoci tohoto skriptu ne:

else{
<?$uzjmeno=$_POST['uzijmeno'];?> **** takto to nefunguje, uz jsem se docetla, ze musim to mit jako method, takze takto to nejde, jak to prosim jde?
<script language="Javascript" type="text/Javascript">
window.location.href="registrace.php";
</script>}
BlackMartin
Profil
Nevím jestli to chápu správně ale chceš aby po zadání nesprávných údajů tě to přesměrovalo na registraci ale byly tam hodnoty které byly předtím poslány ?
Pokud ano tak využij SESSION.
Např.:

session_start(); 
/* Tohle musí být před jakýmkoliv výstupem čili když máš header a vněm nějaké meta tagy ..atd. tak prostě navrch dej <? session_start(); ?> */

/* Pak do scriptu který ty data kontroluje dej toto, ale musíš mít zaplé session čili bud vložením headeru ve kterém je session_start() a nebo to tam prostě připiš */

$_SESSION["uzijmeno"] = $_POST["uzijmeno"];

A pak ve formuláři přidej atribut value="<? echo $_SESSION["uzijmeno"]; ?>"

lenkali
Profil *
Dekuji Black Martine

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: