Autor Zpráva
Lion76
Profil *
Zdravim, potrebuji vsechny hodnoty za poslednim lomitkem odstranit a nevim, kudy vede ta spravna cesta.

$url= "neco/neco1/neco2/?s=1&q=5";

$pole = explode("/", $url);

Array ( [0] => neco [1] => neco1 [2] => neco2 [3] => ?s=1&q=5 )

Ale ja potrebuji:

Array ( [0] => neco [1] => neco1 [2] => neco2 )
Joker
Profil
Lion76
No tak array_pop() a je to...
Lion76
Profil *
Joker

Dekuji.
Lion76
Profil *
Zdravim, omlouvam se, ze obnovuji tohle vlakno, ale narazil jsem na problem. Funkce array_pop() vyresi tento problem jen z casti. Potreboval bych poradit, jak odstranit vsechno, co je za poslednim lomitkem a obsahuje "?". A dalsi problem nastane, kdyz zadam http://mojestranky.cz/neco1/neco2/neco3/?s=1&q=5/, takze voditko nemuze byt posledni lomitko, ale prvni "?". Jak mam tento problem vyresit?
DJ Miky
Profil
Nejspíš by se to dalo vyřešit hledáním otazníku:

<?php
$adresa='http://mojestranky.cz/neco1/neco2/neco3/?s=1&q=5/';
$adresa=substr($adresa,0, strpos($adresa,'?') );
echo $adresa;   // Vypíše http://mojestranky.cz/neco1/neco2/neco3/ 
?>
BetaCam
Profil
DJ Miky
Nejspíš by se to dalo vyřešit hledáním otazníku:

a nebo to třeba "otrimovat".

$url= "neco/neco1/neco2/?s=1&q=5/";
$url = rtrim($url, '/');
$pole = explode("/", $url);
array_pop($pole);
var_dump($pole);
Lion76
Profil *
DJ Miky

A kdyz k tomu pridam:

<?php
$url = 'http://mojestranky.cz/neco1/neco2/neco3/?s=1&q=5/';

if(strpos($url, '?') !== false){
$url = substr($url, 0, strpos($url, '?'));
}
echo $url;
?>

Tak se s toho stane univerzalni reseni pro url, ktera obsahuje "?", ale i neobsahuje.

BetaCam

To je taky moznost, ale nebude to spravne fungovat, kdyz bude:

$url = 'http://mojestranky.cz/neco1/neco2/neco3/';


Vsem dekuji za pomoc.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: