Autor Zpráva
czkoudy
Profil
ahoj,

mám v db seznam her, a při výpisu je chci rozdělit do dvou sloupců.nevíte jak na
to?
djlj
Profil
...</tr><tr>tohle je další sloupec
Taps
Profil
czkoudy
nechceš napsat raději kod?
DaveLister
Profil *
No to zalezi na tom jak bys ty hry chtel mit serazeny...
kdyz vedle sebe tak to neni problem...
<tr><td>hra 1</td><td>hra2</td></tr> atd...

Kdyby si je chtel mit pod sebou a pak dalsi v druhym sloupci tak je to trochu slozetejsi.... Ja bych si z databaze zjistil pocet a udelal dva SELECTy s limitem... jeden od 0 do celkem/2 a druhej od celkem/2+1 do celkem a pak je jenom vypsal do tabulky
1ight
Profil
<?php
$filmovýdotaz = "SELECT * FROM movie";
$výsledek = mysql_query( $filmovýdotaz )
or die( "Neplatný dotaz: ". mysql_error() );
while ( $řádek = mysql_fetch_array( $výsledek ) ) {
?>
<tr>
<td bgcolor="#FFFFFF" width="50%">
<?php echo $řádek['movie_name']; ?>
</td>
<td bgcolor="#FFFFFF" width="50%" align="right">
<a href="film.php?akce=upravit&id=<?php
echo $řádek['movie_id']; ?>">[ UPRAVIT ]</a>
<a href="vymazat.php?typ=movie&id=<?php
echo $řádek['movie_id']?>">[ ODSTRANIT ]</a>
</td>
</tr>
<?php
}
?>


Tohle ti to rozepíše do sloupce je to z jedný knížky stáhlí přeuprav si to a vypíše ti to do sloupce :-) má to dva sloupce
nightfish
Profil
1ight
Tohle ti to rozepíše do sloupce je to z jedný knížky stáhlí přeuprav si to a vypíše ti to do sloupce :-) má to dva sloupce
tohle sice vypíše tabulku se dvěma sloupci, ale hodnoty z databáze to vypíše jenom v prvním sloupci (druhý obsahuje "administrační" odkazy)
takže se dá říct, že tvé rady dnes stojí za houby...

czkoudy
v cyklu, ve kterém vypisuješ položky, si pamatuj, jestli jsi vypsal první sloupec nebo ne

$prvni = true; // zobrazujeme prvni zaznam
while ($data = mysql_fetch_row($result)) {
  if ($prvni) echo "<tr>"; // zobrazujeme prvni zaznam = otevreme tag pro radek
  echo "<td>".$data['sloupec']."</td>"; // vypiseme data z tabulky

  if (!$prvni) echo "</tr>"; // kdyz vypisujeme druhou bunku, zavreme tag pro radek
  $prvni != $prvni; // invertujeme obsah promenne
}
// korektni ukonceni tabulky, v pripade, ze je lichy pocet zaznamu
if (!$prvni) echo "<td></td></tr>";
1ight
Profil
nightfish :-) ale snaha je
Michal Šobr
Profil
já to řešim pomocí LIMIT v příkazu pro MySQL, nastav si LIMIT 0,9 a u dalšího sloupce 10,20 a uvidíš, ale neni to vhodný pro velký tabulky protože pokud budeš chtít další sloupec, budeš muset znova psát dotaz na databázi

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: