Autor Zpráva
Jan Tvrdík
Profil
Rád se ptám na věci, které jsou spíše subjektivní (např. do-while vs. if nebo Tabulátory nebo mezery?)

Dnes tu mám další dotaz: Co je v současnosti považováno za nejlepší metodu skládání stránky?
Obecně jsou mi známy 2 metody řešení (rámy apod. nepočítám):

1. Mít pro každou stránku vlastní soubor:
- v ní je nutné načítat nahoře a dole obecné html (obsahující hlavičku, menu, patičku...)
- výhody: snadná změna titulku, bezpečnější
- nevýhody: "statičtější" než varianta

2. index.php načítá stránky na základě paremetru
- index.php v sobě obsahuje základní html strukturu
- stránka je načtena na základě parametru na přesně určené místo v kódu
- nevýhody: o hodně náročnější změna titulku a jiných věcí v hlavičce
kletely
Profil
Jan Tvrdík
No ten 2. pôsob je lebší
Mastodont
Profil
index.php v sobě obsahuje základní html strukturu

IMHO lepší je mít externí šablonu, do které se vkládají jednotlivé bloky, index.php slouží jako front controller a neobsahuje vůbec žádné HTML.
Jan Tvrdík
Profil
Ohledně té druhé metody:
Jak se v praxi řeší ukládání stránek? Na každou stránku nový soubor ve speciální složce?
djlj
Profil
nevýhody: o hodně náročnější změna titulku a jiných věcí v hlavičce
Ani ne. Stačí si vše ukládat do proměnných a pak postupně vypsat.
Kalby
Profil
no ja sem teda celkem looser, ale delam to tak ze mam kostru stranky, s menu, headerem, patickou a pak vkladam jen dalsi stranky do obsahu, zda se mi to nejlepsi, dobre se mi s tim dela, jinak vsechny stranky mam ve stejne slozce
BlueRain
Profil
Jan Tvrdík
Provedu nejakou funkci => zavolam tridy a ta mi nacte template.
BetaCam
Profil
Jan Tvrdík

Já osobně používám MVC architekturu + Front Controller Pattern a mám pocit, že je to asi jedna z nejlepších možných variant. ( Pokud tedy budu brát větší projekty )
welis
Profil *
Druhá varianta je lepší :-) a pokud máš v lavičce obrázky nemusíš je načítat znovu i když po druhé by se měli načíst rychlejc :) další plus zmenis hlavicku paticko v jednom souboru a mas to vsude stejne :-)
ninja
Profil
welis: U nacitani obrazku je zcela jendo jestli hmtl vysput skladam z jednoho nebo vice php souboru.
Jan Tvrdík
Profil
1. Cituji sám sebe:
Jak se v praxi řeší ukládání stránek?
- pokud by stránky obsahovaly plain text, lze je ukládat do DB - typicky blog
- jak, ale ukládat stránky obsahující rozsáhle php skripty?

2. Nebyl by link na nějaký web, kde se (pokud možno podrobě) rozebírají postupy "skládní stránek z kousků"?

BetaCam
MVC architektura + Front Controller Pattern - nejlepší možná varianta pro větší projekty
- a když mám menší projekt?
K
Profil *
MVC architektura + Front Controller Pattern - nejlepší možná varianta pro větší projekty
- a když mám menší projekt?

Nevidim duvod proc nevyuzit Zend frameworku i na mensi projekty..
Jan Tvrdík
Profil
K
Tak jsem si zběžně přečetl Začínáme se Zend Framework a asi to zkusím. Uvidím, jak to nakonec dopadne.
K
Profil *
Jan Tvrdík
:) Preju dobre porizeni. Hlavne upozornuji, ze ze zacatku se na Zend Frameworku zda vse tezke, ale po par tydnech se sklizi ovoce;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: