Autor Zpráva
Andreja
Profil *
$language['12'] = "
niaky text
if($_SESSION['language'] == "slovak"){
}
zase niaky text
";


ahojte robym si preklad v jednom subory aby som pomocou session potom mohol na stranke prepinat jazyky ... ale chyba je to ako dam do takehoto niecoho if ????
Joker
Profil
Sice mi není moc jasný ten dotaz, ale já bych to dělal trochu jinak.
Připravil bych si pole pro každý jazyk do samostatného souboru a pak podle jazyka includoval příslušný soubor.
Andreja
Profil *
Joker
no jo ale do dela zase pracu musim delat napriklad co by mohl byt jeden soubor tak jich bude 20 kuly jazykum ?
Figy
Profil
tak jich bude 20 kuly jazykum
presne tak...

...sdilim nazor s Jokerem, kdyz chce menit jazyky, delej to pres include
Joker
Profil
No a?
Pochybuju, že jazyků bude víc jak nějakých pět, tak lepší šest souborů a jednoduchý skript, než jeden soubor a tisíce podmínek navíc, ne?
Andreja
Profil *
Joker
no ja mam index.php tam mam podminku pro session jazyk je to jeden kod kterej pouzivam a vymnena jazyku mi de dobre... pro preklad mam 20 jazyku 20 souboru ... tak proto se ptam jak do toho kodu muzu dat if akci prosim pomozte mi ...
Joker
Profil
Andreja
Dobře... a co to teda má dělat? Pořád mi to není jasné.
Figy
Profil
mas index.php v nejakym jazyce a ted si udelas n souboru napsanych v jinym jazyce a pak je includnes do toho index.php a tam je podle podminky if($jazyk ... budes menit
Figy
Profil
proto se ptam jak do toho kodu muzu dat if akci

tu if akci das mimo ten kod a do toho kodu vlozis jenom jeji vysledek snad ne ?
Andreja
Profil *
$language['12'] = "
niaky text
if($_SESSION['language'] == "slovak"){
}
zase niaky text
";


ten if v promnene language nejde ... vypise to chybu ...
sicario
Profil
Mozna by pomohl editor se zvyraznovanim syntaxe, protoze tam bys videl, kde je jaky retezec ukoncen. Jako retezec je zde chapan posloupnost znaku mezi uvozovkami (" ... ").

Ze vseho nejdriv si odpovez na otazku, co ma delat ta podminka if.

Zbytecny dotaz: ma nejaky hlubsi smysl, ze uvadis klic pole $language jako retezec?

Jestli jsem to spravne pochopil, tak zapis by mohl vypadat nejak takto:

// 1. usporneji
$language['12'] = 'text' . (($_SESSION['language']=='slovak')? 'splneno' : 'nesplneno') . 'text';

// 2. prehledneji
$language['12'] = 'text';
if ($_SESSION['language']=='slovak'){
  $language['12'] .= 'splneno';
}
//..
Andreja
Profil *
sicario
ty smne blbe pochopil

mama promnenu
$language['12'] = 'text'; a vni chci udelat if akcii ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: