Autor Zpráva
woreshack
Profil *
Doufám, že mi někdo z Vás poradí...Je to fakt divný:
Totiž nedávno jsem se rozhodl, že svůj webík předělám...už mě nebavilo, když jsem třeba jen kvůli jedné mikrozměně třeba v menu musel kopírovat tuto změnu do každé stránky a pak znovu kompletně nahrávat celý web...Zkrátka-rozdělil jsem si každou stránku jakoby na tři části:(určitě to nevidíte poprvý-nechal jsem se inspirovat;-)

a to:
hlava.php
nejaka_stranka.php
pata.php

přičemž hlavu a patu jsem se do nejake_stranky.php vkládal takto:

<? include "hlava.php";?>
<h1>Nějaká stránka</h1>
obsah nějaké stránky
<? include "pata.php"; ?>


Myslel jsem si, že jsem vyhrál, ale pak se stala nepochopitelná věc:
Na stránce Index.php se mi hlava i pata vkládají v pořádku-server je normálně načte a pustí, zobrazí se mi normální html stránka s hlavičkou (<head></head>)obsaženo v hlava.php a tak dále...Zkrátka vše o.k.
v kódu se toto:
<? include "hlava.php";?>

Vůbec nezobrazí...Když jsem ale to samé zkoušel na ostatních stránkách, hlava a pata se mi vůbec nezobrazila-pouze obsah stránky...A když jsem si nechal zobrazit zdroják, objevilo se na začátku stránky toto:
<? include "hlava.php";?>
což by se přece, pokud se stránka jmenuje .php vůbec nemělo stát, ne?

Nevíte někdo v čem by mohl být háček...Překlepy vylučuji...jednak je to dohromady 20 písmen kódu a jednak jsem to asi milonkrát kontroloval...Jsem totálně bezradnej---Hlavně nevím, proč to na indexu jde a jinde ne...Web mám na webu zdarma, kde je nainstalována verze PHP 4.3.4
Děkuji za jakoukoliv reakci...
Měsíček
Profil
Nevím jestli WZ podporuje zkrácený zápis zkus místo :

<?

dát

<?php
woreshack
Profil *
Dík měsíčku...;-)Máš to u mě...Takovej dlouhej vzkaz, a pak zjistim, že je to taková prkotina...Děkuju za bleskové vyhodnocení....
habendorf
Profil
Pak moc nechápu, že jedna stránka ti funguje.
woreshack
Profil *
No...koukám, že jsem se pěkně přepočítal...to byste nevěřili...Teď se mi zobrazují dvě stránky...Index, který jsem nechal takhle:<? include "hlava.php";?> a k tomu ještě jedna, kde jsem to vložil takhle <?php include "hlava.php"; ?>...Ty se mi vkládají krásně...ale, když jsem to samé použil na další, v pořadí třetí stránku, opět to nefunguje... :-(
Vím, že si říkáte, že jsem nemožnej a mám tam určitě nějakej překlep, tak mrkejte sami:
Tahle stránka mi funguje...Její zdroják vypadá takhle:

<?php include "hlava.php"; ?>

<h1>Základ základu mé osobnosti</h1>
<!-- Odkazy pro explorer -->
<p class="odkazy_explorer"><a href="index.php">&gt;&gt;&gt;Nástěnka</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<a href="ome.php">&gt;&gt;&gt;O mě</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<a href="zapisnik.php">&gt;&gt;&gt;Zápisník</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&n bsp;
<a href="galerie.php">&gt;&gt;&gt;Galerie</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=vsvx8cc0m16xtifse80i44hh 80pum8">&gt;&gt;&gt;Forum</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<a href="indexen.php">&gt;&gt;&gt;English</a></p>
<p class="odkazy_explorer">&nbsp;</p>

<!-- a tak dále, nebudu to sem vkládat celý-->
</ul>
<?php include "pata.php"; ?>

výsledek je [url=]http://www.gjvj-becko0509.wz.cz/vespolecnostiusa/ome.php]tady k nahlédnutí[/url]
jak vidíte, když zobrazíte zdroják, hlava i pata se načte bez problémů...

A teď naprosto ten samej příklad...

Zdroják je:
<?php include "hlava.php"; ?>

<h1>Galerie</h1>
<!-- Odkazy pro explorer -->
<p class="odkazy_explorer"><a href="index.php">&gt;&gt;&gt;Nástěnka</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<a href="ome.php">&gt;&gt;&gt;O mě</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<a href="zapisnik.php">&gt;&gt;&gt;Zápisník</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&n bsp;
<a href="galerie.php">&gt;&gt;&gt;Galerie</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=vsvx8cc0m16xtifse80i44hh 80pum8">&gt;&gt;&gt;Forum</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<a href="indexen.php">&gt;&gt;&gt;English</a></p>
<p class="odkazy_explorer">&nbsp;</p>

<ul>
<li>
<P style="BACKGROUND: white; " align=left>
<span style="background-position: 0% 0%; ; background-color:#FFFFFF">
<a href="galerie/kristinatriko2007gallery/index.html">Tričko pro Kristínu</a></span></li>
<li>
<!--zase a tak dále...-->
<?php include "pata.php"; ?>



Na písmeno to samé...A teď mrkejte, co z toho udělal server webzdarma:
zde
To je síla, co?Ještě si zobrazte zdroják a vidíte fakt nepravidelnost

...opravdu nevím, proč to dělá. Zkoušel jsem už všechny formy zápisu-dokonce i <SCRIPT LANGUAGE="php"> tenhle ten </SCRIPT> ale nic nefunguje.....Nemáte s tim někdo zkušenost?Jsem už opravdu bezradnej... :-(
woreshack
Profil *
sorry...u toho prvního se mi moc nepovedl ten odkaz
takhleje to správně, ale vy byste si určitě poradili i bez toho...;-)

Díky za radu
Měsíček
Profil
Připadá mi to jako naprosto pitomý kódování .. vůbec se to nedokáže ani zpracovat, nedokáže to dokonce ani validator.webylon.info, který z toho udělá snůšku nesmyslů, zkus stránku udělat s DOCTYPEM a kódováním. (i v editoru dej správné kódování).
woreshack
Profil *
Tomu moc nerozumím, abych řekl pravdu...
kódování mám klasicky v hlavičce <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
Navíc hlava se nemění, a přesto některé .php soubory fungují a některé ne...Zkus mi pls vylíčit, jak to myslíš...;-)
Nemohla by to bejt třeba chyba na serveru wz?:-(jinak fakt nevim...
BetaCam
Profil
woreshack
Nemohla by to bejt třeba chyba na serveru wz?

Těžko.

Uveřejni někde zdrojáky, aby se na ně dalo pořádně kouknout. Takhle je to věštění z křištálové koule.
woreshack
Profil *
Dobrá...leccos jsem uveřejnil výše, dodám tedy zdrojáky souborů hlava.php a pata.php:
Takže si držte klobouky, hlava.php:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>*Zápisky z USA*Commentery from USA*</TITLE>

<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<META name="description" content="P&oslash;íb&igrave;h Kristíny b&igrave;hem ro&egrave;ního pobytu za velkou louží...">


<LINK rel="STYLESHEET" type="text/css" href="kristina.css">

</HEAD>

<BODY background="pozadi.gif">


<!-- Hlavni tabulka 1 ------------------------------------------------------>

<TABLE bgcolor="" align="center" width="750" cellspacing="2" cellpadding="0" border="0">
<TR><TD valign="top" align="center" height="115">
<img src="banner.jpg" width="" height="" alt="" border="0">
<TR><TD valign="top" align="center">

<!-- tabulka sloupcu pravy - levy -->
<TABLE cellspacing="0" cellpadding="3" width="100%" border="0" class="texttabulka" align="center">
<TR>


<!--levy sloupec menu-->
<TD align="left" valign="top" width="221" class="texttabulka">
<TABLE align="center" width="221" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" class="texttabulka">


<td align="left" class="texttabulka" height="355">&nbsp;</td>
<td bgcolor="#33CCFF" align="center" class="texttabulka" height="355">


<!-- menu-->
<TABLE align="center" cellspacing="2" cellpadding="2" width="213" border="0" class="menu">
<TD class="tabulka" align="left" valign="middle">
<a href="index.php">
<img src="menu/nastenka.gif" onmouseover="this.src = 'menu/nastenka2.gif'"onmouseout="this.src = 'menu/nastenka.gif'" alt="" width="" height="" border="0" />
</a>
<a href="ome.php">
<img src="menu/ome.gif" onmouseover="this.src = 'menu/ome2.gif'" onmouseout="this.src = 'menu/ome.gif'" alt="" width="" height="" border="0" />
</a>
<a href="zapisnik.php">
<img src="menu/zapisnik.gif" onmouseover="this.src = 'menu/zapisnik2.gif'" onmouseout="this.src = 'menu/zapisnik.gif'" alt="" width="" height="" border="0" />
</a>

<a href="galerie.php">
<img src="menu/galerie.gif" onmouseover="this.src = 'menu/galerie2.gif'" onmouseout="this.src = 'menu/galerie.gif'" alt="" width="" height="" border="0" />
</a>
<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=vsvx8cc0m16xtifse80i44hh 80pum8">
<img src="menu/forumcz.gif" onmouseover="this.src = 'menu/forumcz2.gif'" onmouseout="this.src = 'menu/forumcz.gif'" alt="" width="" height="" border="0" />
</a>
<a href="indexen.php">
<img src="menu/inenglish.gif" onmouseover="this.src = 'menu/inenglish2.gif'" onmouseout="this.src = 'menu/inenglish.gif'" alt="" width="" height="" border="0" />
</a>
<a href="woreshackkontakt.php">
<img src="menu/woreshackkontakt.gif" onmouseover="this.src = 'menu/woreshackkontakt2.gif'" onmouseout="this.src = 'menu/woreshackkontakt.gif'" alt="" width="" height="" border="0" />
</a>

</TABLE>

</td>
<td bgcolor="33CCFF" width="4" height="355">&nbsp;</td>
</tr><TR>
<td align="left" class="texttabulka">&nbsp;</td>

<td valign="bottom" align="left" class="texttabulka">
&nbsp;</td>
<td align="left" class="texttabulka" width="4">&nbsp;</td>
</tr>
</table>





</TD>
<!-- pravy sloupec obsah-->
<TD valign="top" align="center" class="texttabulka">

<TABLE align="center" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" class="texttabulka">
<TR>
<td valign="top" height="11" class="texttabulka"><img src="pic/rohy/lh-white.gif" width="11" height="11" alt="" border="0"></td>
<td background="pic/rohy/t-white.gif" class="texttabulka" align="center" valign="top"><img src="pic/rohy/t-white.gif" width="540" height="11" alt="" border="0"></td>
<td valign="top" class="texttabulka"><img src="pic/rohy/ph-white.gif" width="11" height="11" alt="" border="0"></td>
</tr><TR>

<td align="left" background="pic/rohy/l-white.gif" class="texttabulka">
&nbsp;</td>
<td bgcolor="white" align="left" class="texttabulka">
<!-- ******** KONEC HLAVICKY ********** -->




Dále pak pata.php:


<td bgcolor="white" background="pic/rohy/p-white.gif"></td>
</tr><TR>

<td align="left" class="texttabulka"><img src="pic/rohy/ld-white.gif" width="11" height="11" alt="" border="0"></td>
<td background="pic/rohy/b-white.gif" valign="bottom" align="left" class="texttabulka"><img src="pic/rohy/b-white.gif" width="540" height="11" alt="" border="0"></td>
<td align="left" class="texttabulka"><img src="pic/rohy/pd-white.gif" width="11" height="11" alt="" border="0"></td>
</tr>
</table>
<!--počítadlo-->
<body onLoad="startclock();">

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
var timerID = null;
var timerRunning = false;
function showtime() {
today = new Date();
BigDay = new Date("July 24, 2008")
msPerDay = 24 * 60 * 60 * 1000 ;
timeLeft = (BigDay.getTime() - today.getTime());
e_daysLeft = timeLeft / msPerDay;
daysLeft = Math.floor(e_daysLeft);
e_daysLeft = timeLeft / msPerDay;
daysLeft = Math.floor(e_daysLeft);
e_hrsLeft = (e_daysLeft - daysLeft)*24;
hrsLeft = Math.floor(e_hrsLeft);
minsLeft = Math.floor((e_hrsLeft - hrsLeft)*60);
hrsLeft = hrsLeft;
e_minsLeft = (e_hrsLeft - hrsLeft)*60;
secLeft = Math.floor(e_hrsLeft);
secLeft = Math.floor((e_minsLeft - minsLeft)*60);
secLeft = secLeft;
Temp3='Do mého návratu zbývá '+daysLeft+' dní, '+hrsLeft+' hodin, '+minsLeft+' minut, '+secLeft+' sekund.'
document.frm.left.value=Temp3;
timerID = setTimeout("showtime()",1000);
timerRunning = true;
}
var timerID = null;
var timerRunning = false;
function stopclock () {
if(timerRunning)
clearTimeout(timerID);
timerRunning = false;
}
function stopClock() {
stopclock();
return;
}
function startclock () {
stopclock();
showtime();
}
// -->
</script>

<p align="center"><center>
<form name="frm"><input type="textarea" name="left" size="70" style="background-color: #33CCFF; text-align: center; font: 10pt Verdana, Arial; border:"0"></form>
</center></p>
<!--počítadlo konec-->
</TD>
</TR>


</TABLE>

<!-- konec hlavni tabulky -->

</BODY>
</HTML>


...co je mezi hlavou a patou si můžete prohlédnout, když si zobrazíte zdroják výše uvedených odkazů
(myslim, že už jsem to tady zaneřádil dost...;-)
Mrkněte mi na to lidičky, ale znovu říkám...Hlava i pata zůstává stejná, přičemž u jednoho to jde a u druhého ne...Je v tom čert, není liž pravda...
Dík
woreshack
Profil *
Ale no tak...Přece mě v tom nenecháte, přátelé :,-(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: