Autor Zpráva
Kato
Profil
Zdravim.
Narazil jsem na takovy problem, ktery bych nejvice nazval "porovnani nazvu souboru v adresari se zaznamy v MySQL databazi" pomoci PHP a pokud je souboru pouze na disku, ale jeho nazev neni v DB, tak ten soubor vymazat.
Cili priklad:

na disku mam soubory:
a.jpg
b.jpg
c.jpg
d.jpg

v DB mam nazvy souboru:
a.jpg
b.jpg
d.jpg

cili c.jpg potrebuji vymazat z disku.

Otazka zni - jak na to? Nejak me nenapada jak na to (jak to porovnat), ci jak se zeptat strejdy Google na nejake to "NAKOPNUTI".

Takze predem diky moc za help. (snad to bude nejaka kravina, co me nenapada)
Kopance sem! :-D
Akacko
Profil
Kato
projedeš soubor po souboru ve složce (cyklem) a v každém cyklu budeš kontrolovat zda tento soubor je zapsány i v databázi. Pokud ne tak jej smažeš.

Tu máš skript na projetí složky... zmodifikuj si ho
$folder = opendir('folder');
  while( $file = readdir($folder) )
  {
    if( $file != '.' && $file != '..' )
    {
      //kontrola, nazev souboru je v promenne $file
    }
  }

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: