Autor Zpráva
Medvídek
Profil *
Udělal jsem si skript pro generovani nahledu obrazku.

obrazky generuju zpusobem <img src=nahled.php?nahled=2008_12_11_neco.jpg>

a zdrojak nahled php je zde :

<?php
//nastaveni hlavicky ->  Header("Content-type: image/jpeg");  
//nazev dostaneme z partylist.php
$nahled=$_GET["nahled"]; 
   
$nazev = $nahled; //název obrázku
$adresa = "nahledy/".$nazev; //složka do které se uloží miniatura
$adresa_org = "plakaty/".$nazev; //cesta k obrázku
     
        $velikost = getimagesize($adresa_org); //zjištění rozměrů obrázku
        $sirka = $velikost[0]; //přiřadí se šířka obrázku
        $vyska = $velikost[1]; //přiřadí se výška obrázku
        $typ = $velikost[2]; //zjisteni typu obrazku
        $tn_sirka = 100; //výška obrázku po zmenšení
        $tn_vyska = $vyska*(80*$sirka); //aby se zachoval poměr stran vypočte se nová šířka
        
//zjistime, jakej typ obrazku sme dostali a podle toho budeme tvorit nahledy !
switch($typ)
{

//pro JPEG
case 2:
      {
          $org = ImageCreateFromJpeg($adresa_org);
          $tn = ImageCreateTrueColor($tn_sirka+3,$tn_vyska+3); //ke zmenšenému obrázku přidáme "stín"
      //ImageCopyResampled($tn,$org,1,1,0,0,$tn_sirka,$tn_vyska,$sirka,$vysk a) ; //zmešíme obrázek a uložíme do připravené složky
      Header("Content-type: image/jpeg");  
      ImageJpeg($tn,$adresa);
      ImageJpeg($tn);
      }
      break;
      
//pro GIF      
case 1:
      {
          $org = ImageCreateFromGif($adresa_org);
          $tn = ImageCreateTrueColor($tn_sirka+3,$tn_vyska+3); //ke zmenšenému obrázku přidáme "stín"
      //ImageCopyResampled($tn,$org,1,1,0,0,$tn_sirka,$tn_vyska,$sirka,$vysk a) ; //zmešíme obrázek a uložíme do připravené složky
      header("Content-Type: image/gif");
      ImageGif($tn,$adresa);
      ImageGif($tn);
      }
      break;  
      
//pro PNG      
case 3:
      {
          $org = ImageCreateFromPng($adresa_org);
          $tn = ImageCreateTrueColor($tn_sirka+3,$tn_vyska+3); //ke zmenšenému obrázku přidáme "stín"
      //ImageCopyResampled($tn,$org,1,1,0,0,$tn_sirka,$tn_vyska,$sirka,$vysk a) ; //zmešíme obrázek a uložíme do připravené složky
      header("Content-Type: image/png");
      ImagePng($tn,$adresa);
      ImagePng($tn);
      }
      break;
      
//pro BMP     
case 6:
      {
          $org = ImageCreateFromBmp($adresa_org);
          $tn = ImageCreateTrueColor($tn_sirka+3,$tn_vyska+3); //ke zmenšenému obrázku přidáme "stín"
      //ImageCopyResampled($tn,$org,1,1,0,0,$tn_sirka,$tn_vyska,$sirka,$vysk a) ; //zmešíme obrázek a uložíme do připravené složky
      header("Content-Type: image/bmp");
      ImageBmp($tn,$adresa);
      ImageJBmp($tn);
      }
      break;    
      
      
      
default:      
}

ImageDestroy($tn);
ImageDestroy($org);


?>



Drive to fungovalo, ted z nejakeho duvodu nejde.Mozna uz jsem jenom otupelej a bude to nejaka banalita.
Medvídek
Profil *
//pro BMP     
case 6:
      {
          $org = ImageCreateFromBmp($adresa_org);
          $tn = ImageCreateTrueColor($tn_sirka+3,$tn_vyska+3); //ke zmenšenému obrázku přidáme "stín"
      //ImageCopyResampled($tn,$org,1,1,0,0,$tn_sirka,$tn_vyska,$sirka,$vysk  a) ; //zmešíme obrázek a uložíme do připravené složky
      header("Content-Type: image/bmp");
      ImageBmp($tn,$adresa);
      ImageJBmp($tn);
      }
      break;    


To je samozrejme kravina :) , ale nefunguje to ani s formatem JPEG :(
Medvídek
Profil *
tak jiz funguje .... problem jsem nasel v urcovani velikosti stran

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: