Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Dobrý den, lze v php krom souborů zabalit i složky? V PHP manuálu to nemohu najít. Potřebuju zabalit hlavní složku včetně podadresářů a souborů.
Aleš Janda
Profil
Jo, jde to. Co přesně na to zabalování používáš?

Někde musíš rekurzivně projít celý adresář a přidat každý soubor zvlášť.
Anonymní
Profil *
Někde musíš rekurzivně projít celý adresář a přidat každý soubor zvlášť.
ano ale tím se mi podařilo pouze do archivu přidat soubory, ale já chci celou adresářovou struturu včetně složek.

http://cz.php.net/zip
Aleš Janda
Profil
Nejsem si jistý jak u tohoto, ale zdá se že to platí také:

Při přidávání zadáváš jak se ten soubor má v archivu jmenovat. Ten název nijak nesouvisí s původním jménem souboru.
Když za to jméno souboru dáš "tady/je/nejaky/adresar/soubor.dat", bude ten soubor v archivu v tomto podadresáři.

Jinak platí ta stejná věc o rekurzivním procházení, akorát vždy zadáš správnou cestu k tomu umístění.
Anonymní
Profil *
Super díky, to mne nenapadlo:)

Ale je tu problém číslo 2 když rozbalím nějaký archív pomocí scriptu, tak mi to jako vlastníka souboru nenastaví samozřejmě FTP účet ale server. A chown a chgrp bohužel není povoleno. A měnit atributy na 777 kvůli tomu abych mohl se soubory pracovat i pře ftp se mi nezdá jako dobré řešení.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: