Autor Zpráva
symmetry
Profil
Zdravim,mam vetsi problem s kterym jsem nepocital:)
-Mam vytvorene menu v JS,veschny gify a skripty toho menu jsou ulozeny v rootu.
-Zde je take soubor menu.php ktery includuji do stranek.
Dríve jsem to delal tak ze jsem mel vsechny stranky v rootu a jen do nich inludoval
Ted je ale situace takova,ze stranek je vice a ja je delim do adresaru podle kategorii,
Kdyz ale includuji na stranku ktera je ve slozce <?php include ("../menu.php); ?>,
Tak se mi na teto vnorene strance menu nezobrazi..je jasne,ze include hleda soubory k menu v adresari ve kterem se nachazi(takze nic nenajde)
Ale jde to prosím nějakým způsobem vyřešit?

Děkuji za odpověď.
Jack Finger
Profil
já používám:
<?php
// definice adres
define('ABS_DIR','http://www.domena.cz/');
define('ROOT_DIR','/home/ftp/.../'); // nebo rovnou vypsat $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

// výpis do odkazu (nebo čehokoliv jiného)
echo '<a href="'.ABS_DIR.'menu.php">titulek</a>
include(ROOT_DIR.'menu.php');
?>
symmetry
Profil
Děkuji mnohokrát.
Přesně ale nerozumím té definici,pro jaký soubor platí.
Když mám př:Složku kontakty/kontakt.php ,tak v kontakt.php includuji <?php include ("../menu.php"); ?>.
U ktereho souboru budu tedy nastavovat cestu?
Kontakt.php,nebo menu.php?

Ještě jednou díky
symmetry
Profil
A je zde nejaka chyba v syntaxi
na tomto radku
echo '<a href="'.ABS_DIR.'menu.php">titulek</a>
ale nevím bohuzel presne jaka.
Jack Finger
Profil
symmetry
tak v kontakt.php includuji <?php include ("../menu.php"); ?>
když includuješ menu.php do kontakt.php, tak kde chceš u kontakt.php nastavovat cestu, když s ním nic neděláš?
<?php include(ROOT_DIR.'menu.php'); ?>


ale nevím bohuzel presne jaka.
základy PHP jsi se neučil? za echo jsem zapomněl na apostrof a středník, byl jsem moc rychlej:
echo '<a href="'.ABS_DIR.'menu.php">titulek</a>';
symmetry
Profil
Udělal jsem to takto
<?php
define('ABS_DIR','http://www.jirivavru.ic.cz/');
define('ROOT_DIR','/home/free/ic.cz/j/jirivavru/root/www/'); // nebo rovnou vypsat $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']

include(ROOT_DIR.'menu.php');
echo '<a href="'.ABS_DIR.'menu.php">titulek</a>';
?>

A stejne se to nezobrazi..dela to tu samou vec..jako kdyz jsem includoval <?php include ("../menu.php); ?>,
Ja to snad budu muset vyresit tak,ze do jedne stranky budu includovat obsah..:)
Jack Finger
Profil
asi máš něco špatně, nebo jsem to špatně pochopil.
sh00ter
Profil
ja to teda delam tak ze mam jeden index v rootu a mam dal includovany stranky v nejaky slozce, a do indexu pomoci superpromenny $_GET includuju stranky ze slozek, malej priklad

URL: index.php
// vypisuju normalni index


URL: index.php?page=jedna
//obsah index je nasledujici
//includovany stranky jsou ve slozce /includes/

if(!isset($_GET['page']) && file_exists("/includes/".$_GET['page'].".php")) {
   include "includes/".$_GET['page'].".php";
}

snad to z toho pochopis
doufam ze tam nejsou naky chyby, pisu to narychlo ze skoly...:D
symmetry
Profil
sh00ter
Ano neco takoveho jsem mel na mysli,jenom mi neni jasne,do jakeho souboru toto vypises,jestli do toho,co includujes,nebo do index.php?
A jak by se postupovalo,kdyby bylo slozek vice.(na stejjne urovni,ne vnorene).
symmetry
Profil
Spatně jsem to precetl..musi to byti v index.php..ale zasemi vrta hlavou..ze pokud uz na index.php mas nejaky text(neni to prazdny layout),musi se ti ndex.php?page=jedna pripsat k tomu ne?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: