Autor Zpráva
Kybrex
Profil
Dobrý den,
jsem už na prášky, neboť asi 10 hodin už řeším (samozřejmě s přestávkami :D ) problém, na který přestávám stačit. Mám naprogramován vlastní redakční systém v PHP. Je to vcelku rozsáhlý systém, ale teď se z nepochopitelných důvodů objevil podivný problém. Na webu je možné přepínat design stránky. Uživatel má u sebe v databázi jen číslo nastaveného vzhledu a funkce pak změní v hlavičce odkaz na styly a obrázky. Pokud je číslo designu 1-3, všechno funguje bez problému. Při použití čísla 4 ale začne bláznit autorizace uživatelů. Přitom jediný script s funkcemi, který má přístup do tabulky databáze, kde jsou údaje pro přihlašování a kontrolu přihlášených na webu, jsem zkontroloval aspoň 100x! Během běhu celého scriptu jsem si nechal podrobně vypsat onu důležitou proměnnou a vše probíhá vpořádku. Jen po ukončení scriptu je v databázi z ničeho nic jiná hodnota, než byla v proměnné, kterou jsem do databáze ukládal (a uložení jsem během běhu scriptu až do konce kontroloval). Prohledal jsem už snad všech 0,5MB zdrojového kódu a nikde jsem neobjevil provázanost při přepínání designu a přihlašování uživatelů. Nebylo by možné zjistit, který script tu hodnotu v databázi mění bez mého vědomí? (nejlíp nějaký log z databáze, ale nic takového jsem na hostingu nenašel) :-( Vím, že mi asi pomoct nemůžete, ale uvitím jakékoliv nápady.

!!PS: Doma na lokálním serveru všechno navíc funguje bez sebemenších problémů! (pouze jiná verze PHP - doma 4.1.1 a na serveru 5.2.6), ale vzhledem k šamanismům, které se na webu dějí bych to verzi PHP nepřisuzoval. :-(
Mastodont
Profil
Co třeba stejný název více proměnných, které zdánlivě nejsou ve stejném rozsahu viditelnosti?
Kybrex
Profil
Já jsem PSPadem prohledal všechny scripty na webu, který obsahují přikaz pro mysql UPDATE a zkontroloval jsem, ty, které updatují tu jednu důležitou buňku, ale nikde jsem nenašel něco "navíc" a tam, kde to probíhá to podle všecho probíhá správně. Při tom zvolení designu 4 se dokonce ani neuloží cookies, přitom s tím to taky nemá souviset. Kdyby to nefungovalo ani pro jeden skin, tak to pochpím, ale jen pro 4 a výš? To je sakra zapeklitá chyba. :-! Hlavně by bylo fajn, kdyby to nefungovalo buď nikde a nebo všude, ale doma mi to jede a na hostingu ne. Jinak názvy proměnných teda ještě zkontroluju. Mám tam proměnnou, ve které se nalézají některé údaje o přihlášení a různě se předává a je myslím nastavena jako globální...
Kybrex
Profil
TeĎ jsem zkusil novou složku, která obsahuje jen obrázky a styly (CSS) přejmenovat jako vzhled 2, který bez problémů šel a najednou buch a nejde. Tak jsem to přehodil zpět a vše je najednou v pořádku. :-/ Asi to vzdávám. :-(
Kybrex
Profil
Tak jsem svůj web nahrál zkušebně na WebZdarma a tam jsem všechno rozjel naprosto bez problémů jako doma! Takže to vidím na nějakej bordel na serveru nebo už fakt nevím!
panhuhu
Profil
Kybrex
Těžko radit, zkus si stáhnout nějaký PHP debugger a odkrokovat si to.
Kybrex
Profil
Mohl bys mi nějaký debugger doporučit? Já už na netu něco hledal, ale nemám s tím zkušenosti, takže by se mi hodilo něco osvědčenýho. :-) Jinak už jsem se sám po něčem koukal, asi není moc co vybírat, ale asi bude problém instalit to na serveru. O:-) tak hodnej na mě admin nebude, a doma mi to všechno bez problémů funguje.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: