« 1 2 »
Autor Zpráva
Bones
Profil
Chcem aby sa zobrazovalo na stránke náhodne číslo od 1 do 50 každý deň o 12:00 hodine. Je to možné?
Str4wberry
Profil
Odpovídám Bonesovi:
Je to možné. Stačí se podívat na funkce rand() a date().
Bones
Profil
prepáč som lama. Nemôžeš mi napísať celý kód ktorý si len upravím podla seba?
vertigo4
Profil
Bones
ty lenochu...
DJ Miky
Profil
<?php
if(date('G:i')=='12:00') echo rand(1,50);
?>
Bones
Profil
Dobre ide to ale od 12:00 do 12:01 ak dám refresh tak je tam iné číslo
Bones
Profil
a este chcem aby sa to cislo ktore sa vylosuje (iba jedno) zapisalo do data.txt.
Nadan
Profil *
Není to náhodou nějaká sportka? :)
Jack Finger
Profil
Bones
chtít můžeš. a co třeba se naučit PHP?
Bones
Profil
prosim vas pomozte mi s tym
vertigo4
Profil
Bones
chceš aby to číslo bylo k dispozici jen od 12:00 do 12:01? nebo ho chceš déle?
vertigo4
Profil
tady to máš... vždy první návštevník na webu v 12:00 určí náhodné číslo, které se uloží a potom se v době 12:00-12:00:59 vypisuje to uložené a potom když už není 12:00 ale třeba 12:01 tak se smaže soubor s číslem...

<?
$filename = 'nahodne.txt';// název souboru... možno změnit
if(date('G:i')=='12:00') {
$nahodne = rand(1,50); 
if (file_exists($filename)) {
     $open = fopen($filename,"r");
	 $cislo = fread($open, FileSize ($filename)); // načte do proměnné $cislo uložené číslo
	 echo $cislo;
} else {
    $open = fopen($filename, "w");
	fwrite($open, $nahodne); // uloží náhodné číslo
	fclose($open); // zavře soubor
	echo $nahodne;
  }

} elseif ((!date('G:i')=='12:00') && (file_exists($filename))) unlink($filename);
?>
vertigo4
Profil
a takhle by to bylo, kdybys chtěl to číslo zobrazovat celou 12. hodinu:

<?
$filename = 'nahodne.txt';// název souboru... možno změnit
if(date('G')=='12') {
$nahodne = rand(1,50); 
if (file_exists($filename)) {
     $open = fopen($filename,"r");
	 $cislo = fread($open, FileSize ($filename)); // načte do proměnné $cislo uložené číslo
	 echo $cislo;
} else {
    $open = fopen($filename, "w");
	fwrite($open, $nahodne); // uloží náhodné číslo
	fclose($open); // zavře soubor
	echo $nahodne;
  }

} elseif ((!date('G')=='12') && (file_exists($filename))) unlink($filename);
?>
Bones
Profil
Presne 12:00 sa vylosuje cislo. Zapise sa to suboru.txt a nikde inde. Kazdu 12 hodinu sa vylosuje ine cislo a IBA 12:00!! Od 12:00:00 do 12:00:00:00:00:00:01.. chapete nie?
BetaCam
Profil
Bones
Presne 12:00 sa vylosuje cislo. Zapise sa to suboru.txt a nikde inde. Kazdu 12 hodinu sa vylosuje ine cislo a IBA 12:00!! Od 12:00:00 do 12:00:00:00:00:00:01.. chapete nie?

Chápeme. CRON
vertigo4
Profil
Bones
jak píše BetaCam - CRON, ale nehápu... při použití mého řešení to má stejný výsledek...
Bones
Profil
normalne o 12:00 sa zapise do suboru.txt jedno cislo. O 24 hodin cize zase o 12:00 sa zapise dalsie jedno cislo. a kazdych 24 hodin sa zapise jedno cislo. Uz by to mala pochopit aj lama.
BetaCam
Profil
vertigo4
jak píše BetaCam - CRON, ale nehápu... při použití mého řešení to má stejný výsledek...

Nemá. Bones ( pokud sem to správně pochopil ) chce mít na serveru soubor který bude obsahovat číslo mezi 1-50 neustále a pouze chce, aby se jednou za 24 hodin to číslo v tom souboru změnilo.

Tvůj script má oproti CRONu jiný výsledek.
1. Zobrazuje číslo pouze v určitém časovém úseku. ( dalo by se upravit )
2. Je vázaný na přístup od uživatele ( Pro vygenerování čísla musí nějaký uživatel přistoupit ke scriptu s tvým kódem )
3. Nelze na 100% zaručit vygenerování nového čísla viz situace :

Výchozí podmínky : Soubor s číslem neexistuje

 09.02.2008 12:00:30 -- Přístup uživatele ke scriptu ( Vytvoření souboru a zápis náhodného čísla např 34 tiskne 34 )
 09.02.2008 12:00:31 - 10.02.2008 12:00:29 -- Žádný uživatel nepřistoupí ke scriptu
 10.02.2008 12:00:30 -- Přístup. Splněna podmínka je 12:00 - 12:01. Splněna podmínka soubor existuje. Tiskne 34
 10.02.2008 12:00:31 - 11.02.2008 12:00:29 -- Žádný uživatel nepřistoupí ke scriptu
 11.02.2008 12:00:30 -- Přístup. Splněna podmínka je 12:00 - 12:01. Splněna podmínka soubor existuje. Tiskne 34
 11.02.2008 12:00:31 - 12.02.2008 12:00:29 -- Žádný uživatel nepřistoupí ke scriptu
 12.02.2008 12:00:30 -- Přístup. Splněna podmínka je 12:00 - 12:01. Splněna podmínka soubor existuje. Tiskne 34


V takovémhle případě by klidně 3 dny bylo číslo stejné.

Použitím CRONu se vyhne všem těmto problémům.
Bones
Profil
normalne je cislo od 1 do 50.. cislo je nezname a nikde nieje napisane.. potom o 12:00 sa zapise do suboru.txt.. co je to take tazke pochopit?
tiso
Profil
Bones co je to take tazke pochopit?

1. problém bude v tom ako vysvetľuješ čo vlastne chceš
2. bolo ti odpovedané - CRON
Bones
Profil
a čo je to CRON? Prosim vas sak napiste mi hotovy kod kery si len zmenim
BetaCam
Profil
Bones
a čo je to CRON? Prosim vas sak napiste mi hotovy kod kery si len zmenim

http://en.wikipedia.org/wiki/Cron
http://interval.cz/clanky/jak-na-demona-cron/

Script pro zápis čísla do souboru si snad dokážeš napsat sám.
nightfish
Profil
a čo je to CRON?
utfg
Bones
Profil
ja neviem nič.. šak píšem že som lama že si prosím ten kód
BetaCam
Profil
Bones
ja neviem nič.. šak píšem že som lama že si prosím ten kód

Kód ti zde napsal vertigo4 stačí ho pouze drobně upravit a spouštět pomocí CRONu
Bones
Profil
tady to máš... vždy první návštevník na webu v 12:00 určí náhodné číslo, které se uloží a potom se v době 12:00-12:00:59 vypisuje to uložené a potom když už není 12:00 ale třeba 12:01 tak se smaže soubor s číslem...

ja nechcem aby navstevnici vyberali cislo
vertigo4
Profil
Bones
nevybírají číslo... je to náhodné... pratkicky po 10s úpravě toho ého skriptu ho spolu s CRONem už můžeš použít... jen nebud shnilý něco pro to udělat!
Bones
Profil
<? $filename = 'nahodne.txt';// název souboru... možno změnit if(date('G:i')=='12:00') { $nahodne = rand(1,50); if (file_exists($filename)) { $open = fopen($filename,"r"); $cislo = fread($open, FileSize ($filename)); // načte do proměnné $cislo uložené číslo echo $cislo; } else { $open = fopen($filename, "w"); fwrite($open, $nahodne); // uloží náhodné číslo fclose($open); // zavře soubor echo $nahodne; } } elseif ((!date('G:i')=='12:00') && (file_exists($filename))) unlink($filename); ?>
takze toto presne o 12:00 zapise do suboru.txt jedno cislo nahodne a o 24 hodin zase? aj ked tam nikdo nedojde?
vertigo4
Profil
Bones
jestli ses konečne díval co to je CRON (což asi ne) tak bys věděl co máš upravit... nejspíš ty časové podmínyk... ale ty tady chceč aby ti někdo napsal celý skript, ty si jej pak zkopíruješ a bude... ne že bych chtěl být nějak rýpavý: já jsem ještě nikdy nedělal s CRONem, ale poté co to tu byl zmíněn, tak jsem se podíval něco o CRONu a byl bych schopen ti to napsat i s ním... ale nechce se mi když vidím tvoji snahu... tak si konečně vyhledej na googlu něco o cronu, nebo také na www.interval.cz - tam by mohl být dobrý návod...
vertigo4
Profil
http://interval.cz/clanky/jak-na-demona-cron/
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0