Autor Zpráva
Tommy_Gun
Profil
Dobrý den,
prosím Vás o drobnou radu - jsem začátečník, tak to pro Vás bude asi normální každodenní skript - né žádná PERLA

potřebuju s adresy "www.neco.cz/index.php?file=obrazek.png" pomocí php dostat jako proměnou "obrazek.png" a následně ji pomocí "echo" vypsat . jak to mám udělat ? Dík
BlackMartin
Profil
<?php
$file = $_GET["file"];
echo $file;
?>
Tommy_Gun
Profil
no když tam napíšu tohle, tak mi to vypíše "index.php" . ale já potřebuju obrazek.png !
Nox
Profil
Tommy_Gun
nesmysl, takto to je dobře... leda zkus "file" (jak v proměnné, tak v adrese)
zaměnit za něco jiného (třeba "obrazek")
fandaa
Profil
Tommy_Gun
Tak jak to napsal BlackMartin to musí jít. Jinak zkus ještě tyto možnosti, ale je to téměř to samé.

if(isset($_GET["file"])) {
$obrazek = $_GET["file"];
echo '<img src="slozkasobrazky/'.$obrazek.'" />'; // měl by se zobrazit obrázek
}

nebo
$obr = $_GET["file"];
echo 'Hodnota proměnné file je - '.$obr.' - měl by s zobrazit nazev obrázku. ';
Tommy_Gun
Profil
Díky už to chodí
Tommy_Gun
Profil
sry dvoják

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: