Autor Zpráva
Majo
Profil *
Zdravím.
Iba by ma zaujímalo, či pri každom volaní mktime(); je čislo vždy iné - teda by sa dalo použiť ako jedinečný identifikátor napr. v databáze. Nemohlo by sa stať, že sa niekedy toto číslo zopakuje (napr. za mesiac, rok...)?

Ďakujem
Nox
Profil
(mktime vrací počet vteřin od jistého data, takže se v budoucnosti nezopakuje)

Podle okolností, ale co když budou ve stejnou vteřinu 2 zápisy?
Majo
Profil *
Myslím, že to je dosť nepravdepodobné.
Zdeněk Košťál
Profil
Majo
Možná bych za to mktime přidal nějakou náhodnou složku aby se minimalizovala možnost dvou stejných zápisů. Riziko tam ale pořád bude, i když velmi malé.
Leo
Profil
V databazi vam jako jedinecny identifikator staci i obycejne cele cislo, staci, aby bylo primarnim klicem, Leo
Majo
Profil *
Ako napr. pripočítať k mktime náhodné číslo? Myslím, že tak bude väčšia šanca (aj keď nepatrná), že sa niektoré dve čísla budú rovnať.
Majo
Profil *
Leo

Ja by som potreboval, aby to jedinečné číslo malo 10 číslic. Dá sa nejako zapísať jedinečné ID namiesto 1,2,3,... takto: 0000000001, 0000000002, 0000000003, ...?
Nox
Profil
Majo
Leda jako text/char/varchar apod.... jaký k tomu je důvod? (třeba to totiž půjde i jinak)
Leo
Profil
"Ja by som potreboval, aby to jedinečné číslo malo 10 číslic. Dá sa nejako zapísať jedinečné ID namiesto 1,2,3,... takto: 0000000001, 0000000002, 0000000003"

To ale nejspis, pravdepodobne a zcela urcite potrebujete ne v db, ale na vystupu z ni, ne? Leo
Majo
Profil *
Dôvod by som si rád nechal pre seba... Chcel by som skrátka, aby pri registrácii mal každý užívateľ vlastné ID, ale s tým, že jeho dĺžka musí byť presne 10 znakov(čísel). A najvhodnejšie a najrýchlejšie sa mi zdalo použitie mktime (pretože je dosť nepravdepodobné, že sa v danú sekundu zaregistruje viac ako jeden užívateľ).
Leo
Profil
"Chcel by som skrátka, aby pri registrácii mal každý užívateľ vlastné ID, ale s tým, že jeho dĺžka musí byť presne 10 znakov(čísel)."

Pokud Vam nevadi, ze bude existovat vzestupna rada po jednicce (takze uzivatel vi, kolik registraci uz probehlo), pouzil bych - v MySQL - id pro primarni klic, auto_increment, a na vystupu resil nuly na zacatku (formatovaci fci treba v php), Leo
Apostol
Profil *
Majo, Leo

zerofill -> ID INT(5) ZEROFILL;
suky
Profil
Leo
JJ, presne tak.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: