Autor Zpráva
Zonicek
Profil *
Zdrawíčko...
Please nemáte někdo nějakej zdroják tohoto textovýho pole do kterýho píšu ?
Jde mi oty funkce tučné písmo mail atd.. vim že se to dělá pomocí fcí string atd.. ale nějak sem to celé nedal dokupy :( nemohl by jste mi někdo na maila abaddon@centrum.cz please poslat zdrojak < předem moc díx...
llook
Profil
Nevím, co myslíš funkcí string.
Myslíš asi zdroják skriptu, který zpracovává data odeslaná formulářem s tímto textovým polem.
Ten je součástí diskuzního fóra miniBB, které si můžeš stáhnout a prostudovat.
Yuhů
Profil
a pokud myslíš zdroják těch tlačítek, tak ty najdeš v HTML kódu.
Zonicek
Profil *
Jasný :) takže ale jako ten kód asi nikdo nemáta... tak nic mnooo
Yuhů
Profil
zdroják máme. Stáhni si celou instalačku diskuse miniBB.

Pokud bys chtěl zdroják textového pole, tak to je
<textatera></textarea>

Zatím mi to přijde, jako by sis chtěl pořídit auto a sháněl jsi místo auta volant. Myslím, že mi rozumíš.
Zonicek
Profil *
Mě jde oto že prostě vždycky udělám nějakou chybu při spojování.. bych potřeboval vidět kompletní kód jednoduchý stránky v php kde se to jenom převádní nic víc.. ale prostě každej tu píše sosni soi tohle a tohle.. ale už si asi nezpomíná nato jaký to bylo na začátku s php...
llook
Profil
Jak píše Yuhů. Podobný zdroják je součástí třeba toho miniBB, ale musíš si to z toho vykuchat. Tohle je diskuze, kde se má radit, jak něco udělat apod., ne nějaká banka skriptů (pokud hledáš banku skriptů, pak zkus třeba http://hotscripts.com/ ).
Honza Hučín
Profil
Zoníčku, nevím, jestli ti rozumím, ale zdá se mi, že pleteš dohromady tři věci.

To pole, do kterého se zadávají diskusní příspěvky, se dělá pomocí HTML tagu <textarea>. Je obvykle součást formulářů: http://www.jakpsatweb.cz/html/formulare.html.

Tlačítka, kterými se označují části řetězce jako tučné, mailová adresa apod., fungují na principu Javascriptu. Ten umí pracovat s prvky stránky, když se stránka načte uživateli, například po kliknutí na určité místo změnit nějaký prvek nebo jeho hodnotu. Tedy Javascriptem se ovládá například i ten HTML prvek <textarea> a jeho obsah. Viz http://www.jakpsatweb.cz/javascript/postupy.html.

PHP pracuje na serveru, sestavuje HTML stránku pro uživatele. Zjednodušeně řečeno, PHP příkazy se provedou předtím, než HTML stránka dorazí k uživateli, a generují zdrojový HTML kód, a to včetně případných javascriptů.

Pomocí PHP tedy můžeš ovlivnit, jaké prvky ve stránce budou, jestli tam například uživatel bude mít ten prvek <textarea>, jestli tam bude mít obrázky apod. Ale jakmile je stránka načtena, už se dá ovládat nanejvýš Javascriptem.

Omlouvám se, jestli tohle všechno víš. Ale pokud ne, je dobré studovat HTML, PHP a Javascript důkladněji, než jenom ze stažených zdrojáků. Dokud nevíš, co přesně který kód dělá, není moc bezpečné ho pouštět ven.
Zonicek
Profil *
Jj já jsem to trochu fakt zvoral..
Ale teďka už to mám tak že jsem si z tohoto fóra stáhnul zdroják tohoto JS...
Takže jsem natom tak že klikám a přesně takhle se mi to přidává do text area.. jenže pak mám problém.. játo odesílám do databáze ..
A tam se mi ale uloží to [ b ] [ / b ] ale nepřevede se mi to na <.b. > <./.b.>
(psal jsem to z tečkama aby se to tady kdyžtak nepřevedlo a bylo to pochopitelný..
Nevíš tedy jak udélat aby se mi to do databáze uložilo přímo stěma tagama co by pak otevřela stránka ?
Protože já když dám echo a vypíšu to tak tam mám ty hranatý závorky :(
llook
Profil
Tohle přesně tu bylo nedávno řešeno - http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=58 5
A HTML značky (<b> apod.) sem klidně piš, ty se zobrazí, převádí se pouze BB značky.
Zonicek
Profil *
Tam jsem to tak trochu nepochopil.. já mám tohle :
Ale nevim jak to dotoho přidat :(
Kód je tak trochu rozhašenej ale fachá.. normálně mi to tam přidává.. ale nevim jak tam hodit tu funkci (teda kam a jakou přesně)aby mi to převádělo...
Kdyby byl někdo tak hodnej a hodil mi tam fci pro tučné písmo a mail tak zbytek bych odvodil a byl bych mu moc vděčnej .. předem moc díx...


<body>
<div style="text-align: center;"> <br>
<script type="text/javascript">
function paste_strinL(strinL){
var input=document.send.elements["text"];
input.value=input.value+strinL;
}
</script>
<?
// není-li návštěvník autorizován, vyhodíme ho
if (!isset($PHP_AUTH_USER)):
echo "Neautorizovaný přístup";
exit;
endif;

// vložíme definice funkcí
include "function.php";
include "conn.php";

// hlavička stránky
head();
?>
<?
@$sql = mysql_query("SELECT * FROM pole WHERE ID='2'");
?>
<table border="0" class="main">
<TR>
<td > <div align="center"> <?
$row = mysql_fetch_row($sql);
echo nl2br($row[2]);?></td>
</tr>
</table>
<?
if ($send)
{
@$sql = mysql_query("UPDATE pole SET
text = '$text'
WHERE ID = '2'");

exit;
}



?>

<div style="text-align: center;"> <a name="newtopic"></a>
<FORM METHOD="POST" name="send" ACTION="uprava.php?men=<?php echo"$men" ?> ">
<INPUT TYPE="HIDDEN" NAME="send" VALUE="true">
<table>
<tbody>
<tr>
<td > </td>
</tr>
<tr>
<td class="caption4"> <a href="javascript:paste_strinL('<b></b>',0)" onmouseover="window.status='Tučně'; return true" onmouseout="window.status=''; return true"><img src="blabla_files/button_bold.gif" width="23" height="22" title="Tučně" alt="Tučně" border="0"></a>
<a href="javascript:paste_strinL('<i></i>',0)" onmouseover="window.status='Kurzíva'; return true" onmouseout="window.status=''; return true"><img src="blabla_files/button_italic.gif" width="23" height="22" title="Kurzíva" alt="Kurzíva" border="0"></a>
<a href="javascript:paste_strinL('<u></u>',0)" onmouseover="window.status='Podtrženě'; return true" onmouseout="window.status=''; return true"><img src="blabla_files/button_underlined.gif" width="23" height="22" title="Podtrženě" alt="Podtrženě" border="0"></a>
<a href="javascript:paste_strinL('[code][/code]',0)" onmouseover="window.status='kód'; return true" onmouseout="window.status=''; return true"><img src="blabla_files/button_code.gif" width="23" height="22" title="Kód" alt="Kód" border="0"></a>
<a href="javascript:paste_strinL('[img][/img]',0)" onmouseover="window.status='Obrázek'; return true" onmouseout="window.status=''; return true"><img src="blabla_files/button_image.gif" width="23" height="22" title="Obrázek" alt="Obrázek" border="0"></a>
<a href="javascript:paste_strinL('[url=http://neco.cz]Text odkazu[/url]',0)" onmouseover="window.status='Odkaz'; return true" onmouseout="window.status=''; return true"><img src="blabla_files/button_url.gif" title="Odkaz" width="23" height="22" alt="Odkaz" border="0"></a>
<a href="javascript:paste_strinL('[url=http://neco.cz]Text odkazu[/url]',0)" onmouseover="window.status='Odkaz na e-mail'; return true" onmouseout="window.status=''; return true"><img src="blabla_files/button_email.gif" title="Odkaz na e-mail" width="23" height="22" alt="Odkaz na e-mail" border="0"></a>
</td>
</tr>

<tr>
<td><textarea name="text" cols="100" rows="15" style="width: 70%;"><? echo $row[2]; ?></textarea>
<br>
</td>
</tr>
<tr>
<TD ALIGN="CENTER" COLSPAN="2"><INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Uprav"></TD>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>

</form>
</div>
</body>
llook
Profil
Ta funkce, která to převádí na HTML je na straně serveru, v PHP. Šlo by to Javascriptem ještě před odesláním, ale nikde jsem to neviděl. To by navíc znevýhodnilo uživatele bez JS.
Anonymní
Profil *
h

[/pre]

[pre]
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.