Autor Zpráva
HuH
Profil *
Dobrý den, potřebuji mazat obrázky z galerie rovnou z webu. Náhledy obrázků vypisuji takhle:

<? php
$slozka = dir("./../../gal/ixn");
while($soubor=$slozka->read()) {
  if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;
  echo "<img class=\"galerie\" src=\"./../../gal/ixn/$soubor\">\n"; // náhled obrázku
  echo "<a href=\"?soubor=$soubor\">Smazat</a>\n"; // odkaz na stránku s mazacím scriptem a předání $soubor

}
$slozka->close();
?>


A na jejich mazáni fci.: unlink (./../../$soubor); kde $soubor by se předávala v URL

Ale nevím jestli to nejni hloupost a jak to dát dohromady..
Jack Finger
Profil
HuH
pokud to máš v administraci, zaheslovaný a přístup tam mají jen admini ( = zodpovědní lidé), tak to není problém, taky to tak mám. a jinak..leda přes databázi, ale tak to ty nemáš...
HuH
Profil *
Jack Finger
Přesně jak říkáte přístup tam budou mít asi jen dva lidé co znají heslo...
Jack Finger
Profil
HuH
tak pak nevidím problém v zasílání v GET, např.:
skript.php?action=delete&file=obrazek001.jpg
a kód:
unlink('./slozkasobrazky/full_images/atd/atd/'.$_GET['file']);

:o)
HuH
Profil *
Jo už to celkem šlape:

<
?php
$slozka = dir("./../../gal/ixn");
while($soubor=$slozka->read()) {
  if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;
  echo "<img class=\"galerie\" src=\"./../../gal/ixn/$soubor\"><br>\n
  <span class=\"menu\"><a href=\"?soubor=$soubor\">Smazat</a></span><br>\n";

}
$slozka->close();
?>

<?php
$soubor = ( $_GET["soubor"]);
unlink ("./../../gal/ixn/$soubor");
unlink ("./../../gal/img/$soubor");
?>


Ale ještě potřebuju aby se stránka potom obnovila a byly vidět změny... zkoušel jsem

<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://www.xx.cz/administrace/yy/smazat.php");
header("Connection: close");
?>


ale nějak to blbne...
Jack Finger
Profil
co třeba:
if(unlink(...)){
 header('location: soubor.php');
}

?
HuH
Profil *
Taky nejde...

<?php
error_reporting(0);
$soubor = ( $_GET["soubor"]);
unlink ("./../../gal/ixn/$soubor");
unlink ("./../../gal/img/$soubor");
if(unlink("./../../gal/ixn/$soubor")){
 header('location: smazat.php');
}
?>
djlj
Profil
HuH
To je logické, protože už ten soubor smažeš na předcházejícím řádku.
Jack Finger
Profil
HuH
$soubor = ( $_GET["soubor"]);
if(unlink("./../../gal/ixn/$soubor") && unlink ("./../../gal/img/$soubor")){
  header('location: smazat.php');
}
HuH
Profil *
Supr, de to, diky moc...
Jack Finger
Profil
HuH
rádo se stalo :o)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: