Autor Zpráva
Jana
Profil *
Dobrý den nebo ahoj,
mam webhosting na nextra.cz s PHP a MySQL a nějak se mi nedaří spojit databazi s PHP -jednak nevim "Host", ostatni vim, ale níže v kódu to neuvádím . Od administratora weboveho prostoru jsem dostala mimo jiné DB server a WWW interface. Co z toho mam pouzit jako "Host" ?
Samozrejme tam bude asi i jiny problem, proto posilam cast kodu:
<?php
function OtevriDB($Host="", $Nazev=" ", $Heslo=" ", $DB=" ")
{$ret=false;
$propojeni=MySQLConnect($Host, $Nazev, $Heslo);
if(!$propojeni) echo "Propojeni s databází se nepodařilo vytvořit";
else {
$ret=MySQL_SelectDB($DB);
if (!$ret) echo "Databázi se nepodařilo vybrat";
}
return $ret;
}

?>

Prosim, muzete se nekdo na to mrknout? Moc diky.
Jana
llook
Profil
Jako host použij adresu DB serveru.
23k
Profil
$propojeni=MySQLConnect($Host, $Nazev, $Heslo);
tohel je spatne a vubec cely to je naky spatne napsany ... zkus spis toto


<?php
function DB()
{
$conn = mysql_connect("localhost", "", "");
$msdb = mysql_select_db("databaze");

if ($conn and $msdb) return TRUE;
else return FALSE;
}



?>


## volame

DB();
nebo
$DB=DB();
bo if (!$DB) echo "neuspesne pripojeni / vyber k db";
Ondi
Profil *
Ahoj lidi, potřeboval bych pomoct. Mám tu script na upload fotek na sever jen do urč. jejich velikosti. Když se velikost přesáhne, mělo by to přesměrovat na stránku s vypsanou chybovou hláškou, jenže ono to projede, chová se to jako by bylo všechno v pořádku, jen to ty fotky nenačte (tedy pokud tu velikost přesáhnou). Nevíte co s tím, aby to přesměrovalo na tu stránku s errorem a nepokračovalo v nahrávání fotek a dalších dat? díky

<?
session_start();
if ($_SESSION["loged"]=='true'): //------- prihlasen? -------------

include "../phplib/db_mysql_inc.php";
$db = new DB_Sql;

$img=$_FILES["img"];
$img_mini=$_FILES["img_mini"];

if ((is_uploaded_file($img['tmp_name'])) && (is_uploaded_file($img_mini['tmp_name']))){
if (($img['type']=="image/jpeg" or $img['type']=="image/pjpeg") && ($img_mini['type']=="image/jpeg" or $img_mini['type']=="image/pjpeg")){
if ($img['size'] > 301000){
$hlaska = "Velikost obrázku je příliš velká. Vložte prosím jiný !!(max. 300kB)";
header ("location:error.php?hlaska='$hlaska'");
}
else {
$filename=uniqid("");
copy($img['tmp_name'],"../images/fotky/".$_POST["table"]."/nahled y/".$filename.".jpg");
copy($img_mini['tmp_name'],"../images/fotky/".$_POST["table"]."/m ini/".$filename.".jpg");
}

} else {
$hlaska = "Typ obrázku který se snažíte vložit, není podporován. Vložte prosim jiny ! (jpeg, jpg max. 300kB)";
header ("location:error.php?hlaska=$hlaska");
}
} else {
$filename='';
}

//--------------------------------------------- konec zpracovani obrazku -----------------------

$db->query("insert into fotky values (0, ".$_POST["idzaznamu"].", '".$filename."', '".$_POST["nazev"]."')") or die ("chyba v insertu fotky");

header ("location: vypis.php?table=akce&id=".$_POST["idzaznamu"]."");
else: //------------------neprihlasen ... -----------------------
$_SESSION=array();
session_destroy();
$ip="<p>adresa: ".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."</p>";
$hlaska="<p>neoprávněný přístup - pokus o napadnutí systému vaše IP byla zalogována</p>";
header ("location:error.php?hlaska=$ip$hlaska");
endif;
?>
Leo
Profil
Cele to prepiste s pouzitim fce move_uploaded_file, viz www.php.net, Leo
Ondi
Profil *
A to jak ... jestli myslite prohodit copy() za move_uploaded_file ... tak o to tady nejde
Mohl byste to trochu blize specifikovat ... zas tak zbehlej v PHPku nejsem.
diky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.