Autor Zpráva
IkE Blaster
Profil
Hoj. Resim mensi problem. Mam seznam checkboxu a u kazdeho mam ve value jiny nazev. Potrebuju dat vypis zaskrtlych do promenne.
Tady mam mensi kod (checkboxy mam zvlast, v podstate jen formular a checkboxy maj name="nazev"). V podstate mi jde o pristup k celemu seznamu zvenci. Slo by to vyresit pres pocet a while, ale nevim jak tam docpat spravny pocet, vzdy to pocita do nekonecna.

if (isset($_POST['nazev'])) {
$vypis = $_POST["nazev"];

foreach($vypis as $polozka) {
$sql_e="nazev_code = ' $polozka' OR";
}

echo"$sql_e"
};

Rekneme, ze jsem poslal 3 hodnoty: pes, kocka a mys

Nyni mi to vypise: mys OR
Potrebuju vypsat (resp. ulozit do promenne cely seznam; ta promenna prijde do sql dotazu): pes OR kocka OR mys


Diky moc za rady, fakt uz nevim co tam nacpat. Kdyz to dam cele do foreachu, tak se mi bude opakovat cely sql dotaz, tedy 3x to same za sebou jen s jinou $sql_e
DJ Miky
Profil
Dej těm checkboxům name="nazev[]"

V PHP pak stačí stačí přidat tečku v řádku:

$sql_e.="nazev_code = ' $polozka' OR"; 


A ještě musíš odstranit to poslední „OR“, třeba pomocí substr().

EDIT: Lepší řešení by bylo použít
$sql_e='WHERE nazev_code IN(\''.implode('\',\'',$_POST['nazev']).'\')';
IkE Blaster
Profil
ou dekuji velice za velice rychlou odpoved. [] jsem mel predtim, ale ze by na to mely vliv tecky a oddeleni pormennych by me ani ve snu nenapadlo :)

//prvni verze funguje, zkusim druhou. ja jsem to prebyvajici or osetril pridanim jedne nesmyslne podminky (... OR id = '0' - id mam od 1+)

//to druhe vyzkousim a jeste napisu, ale vypada to zbytecne slozite na me pozadavky :) ... druhe funguje taky dobre, zvolim radeji to. uz kvuli tomu, ze budu muset udelat jeste opacny, pro odskrtnuti zaskrtnutych ze drivejska

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: